5 motive pentru care trebuie sa renunti la tigari

cum sa ma las de fumat?

In Romania exista 5 milioane de fumatori, dintre care 4 milioane fumeaza zilnic tigari pe baza de tutun. Aproximativ 270 lei se duc lunar pe tigari in cazul unui fumator. O cifra importanta daca ne gandim la nivelul la care se afla venitul mediu pe economie in Romania. Luand in considerare acest aspect, iata care sunt principalele 5 motive pentru care trebuie sa renunti la tigari:

  1. Sanatatea – este fara indoiala motivul principal pentru care ar trebui sa renunti la fumat. Fumatul este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare, cancer, diabet sau bolile respiratorii cronice. Tigarile de tutun contin peste 4000 de substante toxice. Daca nu reusesti sa renunti la fumat pur si simplu fiind extrem de dur cu tine si renuntand chiar de maine, o varianta intermediara ar putea fi tigara electronica. Aceasta contine nicotina, o substanta care nu este in sine daunatoare, dar creeaza dependenta, nu contine tutun si sunt eliminate toate celelalte substante toxice.
  2. Mirosul neplacut – tutunul nu este nici pe departe o placere pentru fumatori. Haine, maini, respiratie, toate sunt afectate de mirosul neplacut al tigarii de tutun.
  3. Costul ridicat – cifrele arata ca romanii fumatori cheltuie in medie pe luna 270 lei pe tigari. Castigul mediu lunar in Romania este de circa 1600 lei, asta inseamna ca aproape 10% din buget este cheltuit pe tigari, suma care poate fi utilizata intr-un alt mod: vacante, decorarea casei etc.  In cazul unei tigari electronice costurile scad semnificativ. Aproximativ 250 lei este kitul initial, dupa care aproximativ 80 lei sunt cheltuiti lunar pentru reincarcare, o cifra de 3-4 ori mai mica, in functie de cat de mult fumati. Cu timpul, veti ajunge sa scadeti aceasta suma, pe masura ce renuntati definitiv la tigari.
  4. Nicotina – In cazul tigarilor cu tutun nivelul nicotinei este destul de concentrat. Aceasta substanta creeaza dependenta si fumatorilor le este foarte greu sa renunte o data ce au pornit pe drumul acestui viciu. O ambitie de fier insa poate face ca nivelul nicotinei sa scada. Prin scaderea numarului de tigari pe zi sau inlocuirea cu o tigara electronica ajustabila din punct de vedere al cantitatii de nicotina, puteti ajunge sa renuntati definitiv la fumat.
  5. Arome – tutunul nu are o aroma placuta si, asa cum am mentionat si mai sus, mirocul neplacut este extrem de persistent. Aromele cu care vine o tigara electronica sunt variate. O aroma de cafea pentru tigara eletronica va poate ajuta sa depasiti mai repede perioada de tranzitie pana la renuntarea definitiva la fumat, deoarece daca sunteti fumatori veri inlocui tigara cu insasi mirosul proaspat al cafelei savurate in momentele de relaxare.

Asadar, daca va doriti sa renuntati la fumat urmati pasii de mai sus si succesul nu va intarzia sa apara.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *