Cele mai utilizate proceduri de chirurgie dentara si cand sunt necesare?

Chirurgia dentara implica proceduri efectuate atat la nivelul maxilarului cat si al dintilor. Asta inseamna ca domeniul acopera numeroase probleme dentare, de la extractii la implanturi sau modificari ale dentitiei. Cele mai multe persoane se simt coplesite de situatie, atunci cand afla ca trebuie sa sufere o interventie chirurgicala, frica fiind cauzata, de cele mai multe ori, de lipsa de informatii legate de gradul de durere, cost si perioada de recuperare.

Avand la dispozitie informatiile necesare despre procedurile care urmeaza sa fie efectuate, pacientul poate avea o starea de anxietate ameliorata si poate trece prin  experienta mult mai placut.

In continuarea acestui articol, vom prezenta cateva dintre cele mai utilizate proceduri de chirurgie dentara si motivul realizarii acestora.

4 proceduri realizate frecvent

Unele proceduri de chirurgie dentara sunt atat de frecvente incat au devenit rutina pentru multe persoane, in timp ce altele, cum ar fi cele de albire a dintilor, nici nu sunt considerate proceduri chirurgicale de catre publicul larg. Daca esti interesata de chirurgie dentara in Timisoara, afla ca ai la dispozitie un numar mare de specialisti in acest domeniu care iti pot oferi un plan de tratament personalizat.

Extractia maselelor de minte

In cavitatea bucala, nu e loc, in general, de aceste doua masele in plus. De aceea, extractia lor reprezinta cea mai utilizata procedura de chirurgie dentara. In urma analizarii radiografiei, medicul stomatolog poate decide extractia si metoda de abordare, asta deoarece maseaua se poate afla intr-o pozitie incorecta. Ba, chiar uneori, extractia poate necesita sectionarea sa in mai multe bucati. Cu toate acestea, insa, progresele realizate in domeniul chirurgie dentare au reusit sa ofere pacientilor o experienta mult mai usoara si confortabila si un timp de recuperare mult mai rapid.

Implant dentar

Intrucat corpul nu poate produce, in mod natural, dinti, pentru a-i inlocui pe cei lipsa, chirurgia dentara a reusit sa rezolve aceasta nevoie. Mai exact, locul dintilor naturali pierduti este luat de dinti artificiali. Pe langa faptul ca lipsa dintilor poate avea un efect negativ asupra stimei de sine a persoanei afectate, aceasta poate duce si la probleme ale fonatiei sau de masticatie, aportul scazut de alimente putand duce la malnutritie sau alte complicatii severe.

Implanturile dentare pot imbunatati semnificativ viata pacientilor, acestea fiind, de cele mai multe ori, buni si rezistenti datorita surubului introdus direct in os.

Proceduri cosmetice

Spre deosebire de procedurile chirurgicale de reconstructie, care sunt necesare pentru tratamentul diferitelor nereguli rezultate din accidentari sau orice alte traumatisme faciale, procedurile cosmetice, de cele mai mult ori, nu reprezinta o necesitate sau urgenta chirurgicala. Cu toate acestea, insa, aceste proceduri sunt folosite de multe persoane pentru a obtine un zambet perfect si stralucitor, chirugia cosmetica dentara acoperind mai multe proceduri minore.

De cele mai multe ori, acestea nu prezinta un disconfort anume si pot include albirea, inlaturarea petelor, decolorarea sau modificarea formei dintilor, in functie de caz.

Indiferent de motivele chirurgiei dentare, procedurile au evoluat constant, pacientul beneficiind de interventii mai usoare si mai rapide, timpul de recuperare fiind si el mai scurt si mai putin incomod.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns