5 sfaturi surprinzătoare. Cum crești inteligența copilului tău

Copilul tau este in plina crestere si dezvoltare fizica dar si intelectuala. Unele persoane considera ca anumiti copii se nasc pur si simplu inteligenti, pe cand altii sunt de parere ca inteligenta si modul de dezvoltare a creierului trebuie stimulat.

Atunci cand sunt mici, copiii vor sa cunoasca lumea, pun intrebari si imaginatia lor este foarte bogata. Specialistii spun ca un copil cu o imaginatie bine dezvoltata se va descurca mai usor in viata.

creste inteligenta copilului tau

Lucruri care il ajuta pe copilul tau sa se dezvolte:

Jocurile de logica sunt alte tips-uri la care ai putea apela pentru ca cel mic sa isi dezvolte creierul. Jocurile reprezinta modul prin care le captam atentia copiilor, astfel ii vor putea atrage mai mult si ii vom putea educa fara ca macar ei sa simta acest lucru. Pe marginea jocurilor, ii poti pune intrebari micului tau poznas si astfel acesta va fi nevoit sa iti raspunda iar creierul sau va fi solicitat mai mult.

Jocurile de lego imbunatatesc foarte mult aptitudinile copiilor. Acestea le stimuleaza copiilor capacitatea de a lua decizii si modul de concentrare. Creativitatea lor este sporita cu atat mai mult cu cat cei mici se concentreaza asupra jocului de lego pentru a-i putea gasi solutia.

Pe piață există o gama larga de jocuri de lego. Spre exemplu, Lego Friends, precum cele de AICI sunt potrivite pentru copii care incep sa aiba dorinta de cunoastere. Ei se pot juca impreuna cu prietenii lor, astfel li se dezvolta si capacitatea de socializare si de lucru in echipa.

Atunci cand cei mici incep sa puna intrebari inseamna ca este momentul in care au nevoie mare de stimulare si astfel recepteaza mai bine informatiile care vin din exterior. Ii poti cumpara un joc de lego care sa ii sporeasca imaginatia si care ii va “forta” sa gandeasca nefiind obligat de nimeni. Jocul de lego ii va capta atentia, astfel ca el nu va simti ca tu iti doresti ca el sa-si dezvolte simtul logic al gandirii.

Pur si simplu o va face in mod natural.

Iubirea ii stimuleaza foarte tare pe copii. La fel si respectul de sine. Iubeste-ti copilul si acesta va fi linistit din punct de vedere intelectual, nu va fi stresat iar creierul lui se va dezvolta in mod armonios si eficient.

Alimentatia sanatoasa este un alt mod prin care creierul copiilor se dezvolta bine, iar inteligenta lor este sporita. Aveti grija la asocierea alimentelor si la natura lor mai ales in perioada in care copilul se afla in plina crestere.

Sa nu uitam nici de sport. Exercitiile fizice iti formeaza copilul, il dezvolta armonios si sanatos. Este bine sa iti duci copilul sa practice un sport inca de cand este micut si vei vedea ca in timp vei fi multumit de rezultate.

Cititul iti dezvolta copilul foarte mult din punct de vedere intelectual. Ii dezvolta micutului tau imaginatia si logica. Educa-ti copilul sa citeasca. Obisnuieste-l de mic si fa ca acest lucru sa devina un obicei si o placere in acelasi timp.

De asemenea din joaca lui un trebuie sa-i lipseasca masinutele, trenuletele si avioanele, jucarii care il ajuta sa inteleaga lucrurile mai bine, sa fie mai responsabil si de ce nu sa viseze, mai ales dacă arată precum aceste jucării.

Voi ce sfaturi aveti despre gandirea logica si dezvoltarea copiilor ?

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *