Comunicarea – cel mai frumos cadou pe care il puteti oferi copilului

Auzim tot mai des “ Nu resusesc sa ma inteleg cu copilul, pur si simplu nu mai stiu cum sa ma fac inteleasa!”. Acestea sunt primele semne ale unui blocaj in comunicare in relatia parinte – copil.

Comunicarea este cheia succesului ce sta la baza unei relatii armonioase, durabile si autentice care se dezvolta inca din copilarie.

Asa cum bine stim, copilaria este de departe, cea mai frumoasa perioada. Inseamna imaginatie, curaj, dar totodata, reprezinta o mare provocare pentru parinti. Daca pentru cei mici totul este posibil si nimic nu pare a fi de neobtinut, pentru parinti, insa, marile provocari abia acum incep.

Relatia dintre parinte – copil se dovedeste a fi cea mai mare provocare atunci cand trebuie sa comunicam pentru a transmite dorinte, sentimente si idealuri. Parintele isi doreste sa se faca inteles, sa contribuie intr-un mod armonios la dezvoltarea propriului copil, insa cum procedam atunci cand cel mic doreste sa isi exprime propriul punct de vedere si astfel apar tensiuni  si voci ridicate?

Ei bine, comunicare interpersonala reprezinta o nevoie de baza a fiecaruia dintre noi. Iar tu, draga parinte, trebuie sa stii un lucru: Comunicarea nu este o abilitate innascuta, insa poate fi invatata!

Sfaturi pentru parinti – comunicare eficienta

  • Transmiteti mesaje clare fara negatii de tipul “nu faci nimic in casa, nu esti bun de nimic!”;
  • Alegeti cele mai bune momente pentru a comunica;
  • Vorbeste-i intotdeauna intr-un mod afectuos;
  • Dati frau liber sentimentelor.

Nu va faceti griji daca ati aplicat toate metodele pentru a creea o comunicare armonioasa intre dumneavoastra si copil. Este un moment ce face parte din viata de parinte, insa cel mai important este modul in care il gestionam si eforturile pe care le depunem pentru a transforma un copil cu o personalitate puternica intr-un adult responsabil. Procesul poate fi unul lung si anevoios, insa cu putin ajutor, nimic nu este imposibil.

Asadar, va propunem un workshop pentru parinti in urma caruia veti reusi sa faceti fata cu brio oricaror provocari in calitate de parinte si nu in ultimul rand, sa eliminati blocajele in comunicare atunci cand interactionati cu copilul.

Nu uitati…comunicarea este cel mai frumos dar pe care il puteti oferi celui mic, insa este foarte important sa stiti cum sa il “ambalati”.

Distribuie:

Lasă un răspuns