6 lucruri pe care profesorii isi doresc ca parintii sa le faca pana la inceperea scolii

Acum sunteti in vacanta, dar, cand incepe scoala, incepe si una din cele mai aglomerate perioade ale anului pentru parinti si copii. Ce ar trebui sa stie parintii pentru a ajuta copiii sa fie pregatiti pentru revenirea pe bancile scolii inca din perioada de vacanta? Iata ce recomanda profesorii.

Copiii au nevoie de obiective clare

Profesorii recomanda parintilor sa lucreze cu copiii in vacanta si sa ii ajute sa isi dezvolte obiective pentru anul scolar care urmeaza. Astfel, ei pot stabili sa le reduca din sarcinile cotidiene pe care le aveau prin casa daca citesc cel putin doua ore pe saptamana sau fac ceva creativ zilnic.

Faptul ca parintii lucreaza alaturi de copii la un obiectiv si o rutina saptamanala sau chiar zilnica, le permite copiilor sa stie ca adultii sunt interesati de procesul de perfectionare si imbunatatire si ca sunt alaturi de ei. Parintii pot scrie obiectivele stabilite impreuna cu copilul si le pot afisa deasupra biroului pentru motivatie, iar aceasta rutina poate incepe inca din vacanta.

Parintii si copiii pot vizita scoala inainte de inceperea anului scolar

Pentru copii, inceperea scolii inseamna intalnirea cu noi profesori, noi colegi, gasirea noilor sali de clasa – adica multe lucruri cu care trebuie sa se acomodeze. De aceea, vizitarea scolii si a claselor, intalnirea cu profesorii si acomodarea cu politica si regulile inca dinainte de deschiderea anului scolar, pot fi de un real ajutor pentru cei mici.

Copilul trebuie incurajat sa citeasca inainte de inceperea scolii

In cazul in care copilul nu a citit nimic in vacanta, abilitatea lui de lectura este posibil sa se fi diminuat, ceea ce ii va ingreuna situatia in primele saptamani scolare. Parintii ar trebui sa incerce sa incurajeze copilul sa inceapa sa citeasca inainte de inceperea scolii. Se poate porni de la 5 minute pe zi si apoi extinde la 10 sau chiar 20 de minute, daca le face placere cititul. Facand acest lucru, parintii isi ajuta copiii sa tranziteze mai usor spre activitatile scolare.

Pregatirea unor raspunsuri la intrebari de spart gheata

Parintii ar trebui sa ajute copilul sa raspunda la intrebari generale pe care profesorii le pot folosi pentru a sparge gheata la inceputul anului scolar, cum ar fi “Ce ai facut in vacanta de vara?”, “Ce ai vrea sa ne spui despre tine?”, “Ce iti place sa citesti?” etc.

In acest fel, copiii nu se vor simti descoperiti si coplesiti in prima zi de scoala, stiind deja ce sa raspunda.

Tu cum il vei ajuta pe copilul tau in aceasta vacanta sa se pregateasca pentru scoala? Asteptam cu interes comentariile tale!

Distribuie:

Lasă un răspuns