3 tipuri de cărucioare potrivite pentru nou-născuți

Chiar înainte de nașterea copilului, mămica grijulie are o listă cu lucrurile pe care trebuie să le achiziționeze, iar căruciorul se află printre primele. Preferințele personale și raportul calitate-preț sunt principalele repere în baza cărora se ia o asemenea decizie. Și, pentru că piața este, în prezent, plină de oferte variate și interesante, se ridică întrebarea: Eu ce cumpăr?

Dacă ai de finalizat un asemenea demers, te preocupă subiectul sau vrei, pur și simplu, să ajuți o cunoștință care are nevoie de un sfat în acest sens, urmărește rândurile de mai jos. Am comprimat informațiile în descrierea succintă a trei categorii de produse utile viitoarelor mămici pentru nou-născuții lor.  

Căruciorul 2 în 1  

Foarte utile, mai cu seamă pentru că pruncii cresc rapid, modelele din această categorie oferă opțiuni diferite, în funcție de necesități:

  • Landoul se transformă în unitate sport – un adevărat atu, mai ales când nu ai spațiu ca să depozitezi componente variate ale căruciorului. Un alt avantaj este că vârsta până la care îl poți folosi este de 36 luni;  
  • Landou și suport detașabile – landoul este ideal în primele 6 luni, iar  suportul poate fi utilizat până în jurul vârstei de 3 ani, în funcție de greutatea copilului (15-17 kg maximum în unele cazuri, până la 20 kg în altele);
  • „Scoică” și unitate de transport detașabile – suportul pentru bebeluș/„scoica” se poate utiliza ca scaun auto pe bază Isofix; modelul este recomandat din primele zile de viață ale copilului până la 4 ani (sau 22 kg greutate maximă recomandată de producător).

Căruciorul 3 în 1

Această categorie include specificații și funcții complexe, care vor mulțumi chiar și cei mai pretențioși părinți. Vei regăsi, aici, tot ce îți poți dori în materie de confort:

  • Landou, unitate sport, „scoică” – detașabile, reglabile, impecabile;
  • Cadru metalic de lux – material ușor, manevrabil, compact;
  • Roți de calitate–stabile, cu suspensii, pentru asigurarea unui maxim de confort nou-născutului; cu sistem de frânare  sigur și ușor de utilizat.

De multe ori, aceste sisteme vin la pachet cu accesorii de calitate precum:

  • Geantă pentru schimburile bebelușului, cu salteluță pentru înfășat;
  • Huse pentru protecția copilului–pentru picioare, împotriva intemperiilor, a insectelor;
  • Coș pentru cumpărături generos.

Multe mămici vor considera important ca modelul ideal să fie reversibil, astfel încât să-i asigure bebelușului atât contactul vizual cu persoana care împinge căruciorul, cât și posibilitatea de a urmări mediul din jur stând cu spatele către adult. Alege unul din lista de cărucioare trei în unu și te vei convinge că îndeplinesc orice deziderat, iar micuțul să aibă va avea parte de tot confortul.

Căruciorul sport

Recomandat și căutat mai cu seamă de mămicile din mediul urban, acest tip de cărucior este potrivit unui stil de viață în mișcare. Ușor de pliat, lucrat din materiale rezistente, perfect pentru plimbări lungi în parc sau la cumpărături, acest tip asigură manevrabilitate și este extrem de comod de utilizat. Dotat cu amortizoare de calitate, căruciorul sport permite nou-născutului odihna indispensabilă în timpul plimbării. În plus, sistemul de rabatare și aerisire este eficient în caz de nevoie, asigurând ventilarea corespunzătoare a micului pasager.

Un aspect care, uneori, trece în plan secund este dimensiunea căruciorului. Orice mamă își dorește un spațiu larg pentru puiul său, dar, dacă model visat este prea mare și nu încape în portbagaj? E puțin probabil să schimbi automobilul de dragul căruciorului, de aceea, trebuie să iei măsuri – la propriu! Așadar, verifică dimensiunile portbagajului și asigură-te că modelul dorit va încăpea perfect. Astfel, vei avea siguranța că asiguri atât confortul bebelușului, cât și al adulților care se vor ocupa de el.

Un numitor comun al cărucioarelor de calitate este faptul că sunt realizate conform normelor internaționale în vigoare, aspect confirmat de orice distribuitor de încredere. Drept urmare, este importantă achiziționarea unui astfel de articol din magazine cu rating comercial bun, care să asigure premisele unui transport sigur și eficient pentru cel mai sensibil membru al familiei.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns