6 moduri prin care sa-ti reinventezi cariera dupa nastere

Odata ce ai devenit mama, totul se schimba in viata ta. De cele mai multe ori, trebuie sa iti revizuiesti fiecare detaliu al vietii, inclusiv cariera. Desi la inceput, s-ar putea sa te sperie ideea de a-ti reinventa cariera dupa nastere, exista cateva moduri prin care poti face acest lucru, iar noi ti le vom arata.

Cum sa-ti reinventezi cariera dupa nastere

Acelasi job, alte sarcini

Poti incerca sa negociezi cu fostul angajator, pentru a obtine jobul anterior, dar cu un program diferit de munca. Astfel, ai putea sa-i propui un program part-time, de exemplu. De asemenea, poti avea in considerare diverse optiuni pe care i le-ai putea propune fostului angajator, precum munca de acasa, reducerea orelor de munca, sau un program flexibil. Chiar daca, din punct de vedere financiar, un program redus nu ti-ar fi deosebit de avantajos, iti va oferi posibilitatea de a te bucura de noul statut de mama.

Aceeasi companie, alt job

Daca ti-a placut compania in care ai lucrat inainte sa nasti, dar jobul pe care l-ai avut ti se pare prea solicitant pentru noul tau rol de mama, ai putea incerca sa te intorci la companie, pe un alt post. In acest sens, ai putea cere ajutorul unui consilier profesional, pentru a te indruma spre cea mai buna optiune.

Companie care sustine familia

Daca esti sigura ca nu iti doresti sa te intorci la vechea companie, la care lucrai inainte sa nasti, atunci este momentul sa cauti o companie care sustine familia. Exista diverse companii care sunt dispuse sa le ofere mamelor un program de munca flexibil, pentru a putea avea un job si sa se ocupe de copii, in acelasi timp.

Transforma-ti hooby-ul in job

Daca ai o pasiune sau un hobby, il poti transforma in job. Astfel, interesul tau pentru job va fi crescut, pentru ca iti va placea ceea ce faci. Exista diverse hobby-uri care pot fi transformate din pasiune in job.

Reinventeaza-ti complet cariera dupa nastere

Poate ca inainte de nastere, cariera ta nu era chiar ceea ce ti-ai dorit. Poate ai fost obligata de imprejurari sa ai job-ul respectiv, chiar daca nu iti placea deloc ceea ce presupunea. Ei bine, daca este asa, poate ar fi momentul sa iti reinventezi complet cariera dupa nastere. Daca este necesar, poti participa la un curs pe care ti l=ai dorit, pentru a te califica pentru cariera dorita.

Porneste o afacere

Daca esti tipul de femeie antreprenor, este momentul sa iti reinventezi cariera dupa nastere, pornind propria ta afacere. Poate ti-ai dorit dintotdeauna sa iti deschizi o afacere, dar niciodata nu ai avut motivatia necesara. Ei bine, ce motivatie mai buna poate exista, decat aceea de a fi alaturi de copiii tai?

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *