Afla cum poti pastra florile proaspete mai mult timp

Iata cateva trucuri oferite de floraria online The Flower Society pentru păstrarea buchetelor de flori proaspete mai mult timp

Ai primit un buchet frumos de flori proaspete și parfumate, dar în câteva zile va rămâne doar amintirea lui… Ca să prelungești viața florilor, învață câteva trucuri folositoare, culese de la vânzătorii din florării.

Un important lucru de care trebuie să ţineti cont este faptul că florile sunt sensibile la mirosul emanat de fructele coapte (etilenă), deci nu este indicată prezenţa unei fructiere în apropierea vasului cu flori întrucât acestea se vor ofili prematur. Acelaşi efect nociv îl poate avea şi curenţii de aer din încăperi, lumina soarelui şi sursele de căldură artificială (calorifere, radiatoare, etc.).

aranjamente florale de la floraria online theflowersocietyPrelungirea vieţii florilor tăiate depinde mult de timpul care a trecut de la recoltarea lor până ajung în vazele de acasă. Cand sunt transportate este bine să fie stropite cu apă şi învelite în hârtie umedă sau folie de plastic.

Noi, floraria online TheFlowerSociety, recomandăm cumpărarea acestora de la florărie, nu de la supermarket. Cu cât floarea este mai proaspătă, cu atât va rezista mai mult. Florile care au rezistenţă mai mare sunt cele recomandate pentru a fi facute cadou, precum: crizantemele, orhideele, gladiolele, anemonele, daliile, crinii, bujorii, narcisele galbene, garoafele sau margaretele. Sunt de preferat florile care au muguri aproape închişi. Aceştia se vor deschide mai târziu.

Acasă trebuie împrospătate tăieturile sub jet de apă si tinute 10-15 minute. Camera în care este pusă vaza trebuie să fie aerisită şi răcoroasă. Florile nu trebuie să stea direct în bătaia soarelui sau într-un loc călduros.

Zonele din apropierea ventilatoarelor, aparatelor de aer condiţionat sau a instalaţiilor de încălzire nu fac bine florilor. Florile aproape ofilite se pot împrospăta scufundând un minut baza cozilor în apă fierbinte.

Toarnă în apa din vază două-trei linguriţe suc de lămâie. Din cauza acidităţii ridicate, baceteriile vor muri. Lalelele se deschid foarte repede, dacă le pui multă apă în vază.

De aceea, este recomandat să torni cantitate redusă, nivelul apei să nu aibă mai mult de 5 centimetri. Astfel, cupele lalelelor vor rămâne mai mult timp închise și vor rezista mai multe zile.Liliacul şi bujorii ţin mai bine, dacă le despici cozile la bază, pe porţiune de aproximativ trei centimetri.Florile de câmp vor avea viaţă lungă în vază, dacă în apa în care le pui adaugi un pic de sare de bucătărie.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *