Cum poti prelungi viata florilor din buchete?

buchet natural de flori

Dacă te numeri printre persoanele care sunt înnebunite după buchetele de flori, cu siguranță iti doresti sa poti prelungi viata florilor. Uneori, poți fi într-atât de atașată de florile puse în vază încât încerci cu orice preț să le prelungești prezența în cameră atunci când din ele nu mai rămâne decât niște tulpini uscate și niște petale ofilite.

Ei bine, de acum încolo ai ocazia să încerci și alte metode de întreținere a florilor tăiate. Unele poate chiar mai eficiente decât cele cunoscute de tine, astfel că poti prelungi viata florilor din buchetele primite.

Trucuri pentru a prelungi viata florilor inainte de a le pune in vazacum poti prelungi viata florilor

  • Până a trece la a așeza florile în vază, împrospătează tăietura tulpinii, îndepărtând cam 2 cm din acesta. Tăietura trebuie să fie cât mai oblică, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei. Fă acest lucru sub un jet de apă (nu foarte rece).
  • Florile cu tije mai lemnoase (buchetele de crizanteme, liliac, trandafir) se zdrobesc la bază pe o lungime de 5-6 cm, se pun cu capătul zdrobit în apă clocotită pentru 3-4 minute şi apoi se pun în cadă, sub apă rece, şi se lasă între 30-60 de minute.
  • În cazul narciselor și zambilelor, a căror tijă secretă un lichid lipicios, este necesară introducerea pentru câteva secunde a codiţei în apă clocotită, înainte de a le pune în vază. Totodată, atenție, nu amestecați narcisele cu alte flori în aceeași vază. Tulpinile narciselor conțin o substanță otrăvitoare care ofilește imediat celelalte flori, aflate cu ele în vază. Așezați-le mai bine într-un vas separat, sau lăsați-le singure, 24 de ore, în apa rece.
  • Un alt truc interesant pe care îl recomandă mai mulți amatori de flori e să ţii florile în frigider timp de 6 ore, înainte să le aranjezi în vază. Astfel, după cum susțin aceștia, le vei tripla viaţa.

Trucuri pentru a prelungi viata florilor dupa ce le-ai pus in vaza

  • Dacă florile au început să dea semne de ofilire, aplică-le un tratament de înviorare înainte de a le pune în vas. Umple cada cu apă rece şi scufundă-le în ea. Ţine-le aşa cel puţin o oră.
  • Pentru a împiedica putrezirea tulpinilor, se recomandă schimbarea zilnică a apei din vas. De asemenea, spălarea porţiunii de tijă care s-a aflat sub apă şi reîmprospătarea tăieturii.
  • Pe de altă parte, să știi că poţi menţine prospeţimea buchetului pulverizând apă pe flori, iar dacă florile sunt în stadiu de boboc, le poţi stimula înflorirea punând o linguriţă de zahăr în apa din vas.
  • Tot zahărul este indicat pentru prelungirea vieţii trandafirilor, garoafelor şi crizantemelor. Pune 100 grame de zahăr cristale la 1 litru de apă. Vei obține astfel o bază nutritivă importantă pentru florile tale, chiar dacă nu pentru foarte mult timp.
  • Florile provenite din florării au nevoie de apă la o temperatură egală cu cea a camerei (20 de grade).
  • Aspirina este un bun conservant şi este o metodă des folosită pentru a păstra florile proaspete cât mai mult. Deci puteți să puneţi o aspirină pisată în apa în care veţi adăuga florile.
Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *