Alaptarea: Cum sa produci mai mult lapte matern?

Daca esti mamica sau te pregatesti sa aduci pe lume o noua viata, stim ca iti doresti sa oferi bebelusului tau cat mai mult lapte de la sanii proprii, pentru ca acesta sa beneficieze de vitaminele naturale ale organismului. Cu cat sanii tai scot mai mult lapte, cu atat mai mult vor produce. Exista situatii in care mamele au putin lapte, iar cauza este stimularea insuficienta a sanilor. Se poate, de asemenea, sa nu puteti produce mai mult lapte in mod natural, iar cauzele sunt nenumarate.

Daca ai un bebelus somnoros care nu cere lapte si nu se trezeste in mod frecvent pentru a suge la san sau nu suge viguros poate fi un motiv pentru o productie joasa de lapte matern. Daca ai stat departe de bebelusul tau in prima saptamana de viata sau ai probleme de sanatate precum presiune arteriala, anemie sau infectii este posibil sa produci o cantitate redusa de lapte.

Exista insa mame care nu pot alapta chiar daca toate conditiile sunt indeplinite. Cateodata, medicii nu pot gasi o cauza a nivelului scazut de lapte matern. Mitul popular conform caruia toate mamele pot alapta eficient nu este adevarat. Poti insa incerca sa produci mai mult lapte, iar medicii ofera destule variante.despre alaptare

Iata cateva sfaturi despre cum poti creste productia de lapte matern:

–         Incearca sa alaptezi mai des;

–         Daca bebelusul tau este somnoros incearca sa-l dezbraci pentru a se trezi si a-l alapta;

–         Schimba sanul la fiecare 5 minute;

–         In timp ce alaptezi sustine sanul cu degetul mare in partea de sus, iar celelalte 4 degete in partea de jos. In cazul in care bebelusul tau adoarme sau fluxul laptelui incetineste poti compresa putin sanul pentru a reveni la alaptatul normal. Nu este nevoie sa tii sanul strans, pur si simplu comprimi, lasi moale, comprimi, lasi moale si asa mai departe.

–         Daca bebelusul tau cantareste putin, s-a nascut prematur sau are probleme neurologice, medicul iti poate recomanda sa micsorezi timpul unui alaptat pentru a nu il obosi pe cel mic. Foloseste o pompa pentru a colecta laptele din sani si pentru a putea produce altul. Laptele poate fi pastrat la temperatura camerei (dar nu mai mult de 25 grade Celsius) intre 4 si 8 ore sau la frigider pana la 2-3 zile la temperaturi intre 0 si 3.9 grade Celsius.

–         Pentru a produce lapte de calitate trebuie sa bei multe lichide, sa mananci sanatos si sa incerci sa mentii o stare de echilibru in viata ta, fara stres;

Speram sa-ti fie de folos aceste sfaturi pe care ti le-am oferim cu drag!

Distribuie:

Lasă un răspuns