Invata-ti copilul sa respecte animalele

Daca iubesti animalele in general si iti place sa ai animale de companie, sigur iti doresti ca si copilul tau sa le iubeasca si sa le respecte. Este important sa iti inveti copilul cum sa respecte animalele. In continuare, iti vom arata cateva metode prin care iti poti invata copilul sa respecte animalele.

Invata-ti copilul sa respecte animalele

Invata-ti copilul sa respecte animalele

Cum iti inveti copilul sa respecte animalele?

Fii un exemplu bun

Copiii invata observand ce fac adultii si alte persoane din jurul lor. Una dintre cele mai bune metode prin care iti poti invata copilul sa respecte animalele este sa fii tu insati un model care le respecta. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa strigi la animalele tale de companie sau sa lovesti animalele. In plus, evita sa spui lucruri negative despre animale.

Fii draguta cu toate animalele

Sa fii draguta cu toate animalele este o adevarata provocare. Asta presupune sa nu omori ganganiile din casa si sa nu folosesti capcane pentru a prinde rozatoarele. Desi nu pare convenabil sa faci acest lucru, ii trimite un mesaj copilului tau ca este important sa respecte toate vietuitoarele.

Du-ti copilul la un adapost de animale

Un alt mod prin care iti poti invata copilul sa respecte animalele este sa il duci sa viziteze un adapost de animale. Ati putea chiar deveni voluntari la adapostul de animale din orasul sau zona voastra. Petreceti timp cu animalele abandonate, jucandu-va cu ele si ingrijindu-le.

Vizitati gradina zoologica sau o ferma

Daca nu aveti animale acasa si copilul tau nu prea intra in legatura cu animalele, este ideal sa il duci sa vizitati o gradina zoologica sau chiar o ferma din apropierea locuintei voastre.

Priviti animalele in natura

Unul dintre lucrurile care tin de respectul fata de animale este sa le lasi in pace. Petrece timp cu copilul tau, observand animalele in habitatul lor natural. Puteti face asta in curtea voastra, in parc sau intr-o excursie.

Ajuta animalele din curtea ta

Daca stati la casa, asigura-te ca pregatesi o casuta pentru pasari, sau o hranitoare pentru ele. Lasa-le mancare si apa, astfel incat sa aiba mereu la dispozitie ceea ce au nevoie.

Evita distractiile care afecteaza animalele

Un exemplu in acest sens sunt spectacolele de circ in care se folosesc animale salbatice, dresate. Numeroase circuri au fost acuzate pentru relele tratamente aplicate animalelor, in special elefantilor.

Cititi impreuna carti despre animale

Exista numeroase carti pentru copii, in care animalele sunt prezentate intr-o lumina favorabila. Astfel de carti pot arata animalele facand ceva util, pot oferi informatii reale despre animale, sau pot vorbi despre prietenia dintre copii si animale. Toate aceste carti ii dezvolta copilului tau empatia si respectul fata de animale.

Ia in considerare achizitionarea unui animal de companie

Daca ai suficient spatiu, timp si inclinare spre asa ceva, ai putea sa iei un animal de companie. Aceasta este o metoda foarte buna de a-ti invata copilul cum sa respecte si sa iubeasca animalele. Nu este neaparat necesar sa iei un caine sau o pisica. Daca ai spatiu redus, poti lua un hamster sau pesti.

Arata-i cum sa se comporte cu animalele

In special cand sunt mici, copiii nu stiu sa faca diferenta intre o joaca gentila si una dura. Arata-i copilului tau cum este corect sa se comporte cu animalele. Explica-i sa nu le traga de blana, de coada, sa nu le calce sau sa le loveasca.

Distribuie:

Lasă un răspuns