Cum trebuie sa fie cusca catelului?

cuca-ultra-protect-complet-mediumSuntem mame si ne iubim copiii. Unele dintre noi suntem si posesoare de animale si le ibim si pe ele. De multe ori insa, este greu sa stim cu exactitate ceea ce isi doresc animalele pe care le avem in curte sau in casa. Daca un copil invata, usor, usor sa comunice, un animal nu poate face asta, sau cel putin nu o poate face intr-un mod direct. Astfel, trebuie sa ii descoperim nevoile.

Desi le oferi foarte multe libertate, de multe ori, cei mai ghinionisti sunt cateii de la curte. Vantul, ploile, frigul si caldura excesiva le creaza neplaceri si chiar ii imbolnavesc. Este motivul pentru care au nevoie de o cusca solida.

Cum stii, insa, tu, ca mama si femeie de casa care este cea mai buna cusca pentru catelul tau? Ai putea sa iti pui sotul sa faca una, insa este posibil sa nu fie nici el atat de indemanatic. Astfel, solutia este sa cumperi.

Daca te hotarasti sa achizitionezi o Cusca pentru caine, pe langa pret si forma trebuie sa te orientezi si spre urmatoarele elemente:

  • Materialul din care este construita cusca. Exista custi de plastic sau de metal care pot face mai mult rau decat bine. Cel mai bine este ca materialul sa fie clasicul lemn, deoarece ofera o izolatie termica foarte buna si o stare de bine buna.
  • Izolatia. Catelul se adaposteste in cusca pentru a se feri de frig sau de caldura. Astfel, temperatura de aici trebuie sa fie una mult mai placuta decat temperatura de afara. Izolatia este importanta si trebuie sa fie cat mai corect realizata. Poti gasi custi izolate cu polistiren si OSB, care ofera o calitate sporita;
  • Acoperis bine realizat. Din toata cusca, acoperisul pare cel mai important, deoarece este cel care va suferi de pe urma intemperiilor. Trebuie sa fie bine hidroizolat si sa fie rezistent.

Atunci cand comanzi o cusca, asigura-te ca este suficient de mare pentru catelul tau si verific-o cu atentie in momentul in care vine acasa. Cu siguranta, desi nu poate sa iti multumeasca, Azorel iti va multumi pentru confortul termic pe care i-l oferi iubindu-te si mai mult :).

 

Distribuie:

Lasă un răspuns