Alimentatia corecta in timpul sarcinii

Un copil sanatos este un copil ingriijt inca din primele clipe ale existentei sale. Mai exact, inca din primele momente ale aparitiei sarcinii. Cand vine vorba de alimentatie, multe gravide se gandesc deja la kilogramele in plus acumulate, dat fiind faptul ca, din acel moment, alimentatia trebuie gandita pentru doua persoane. Nimic mai gresit! Lipsa sau surplusul pe care unele gravide le au cu privire la principiile alimentare din dieta pot fi extrem de nocive pentru fat.

Studiile arata ca femeia in timpul sarcinii are nevoie de un stil de viata cat mai echilibrat, de a alimentatie cat mai sanatoasa, ce permite desfasurarea unei sarcini cat mai usoare. In situatia in care femeia era deja obisnuita cu un astfel de stil de viata sanatos, inca dinaintea conceperii fatului, sansele de a avea un copil sanatos sunt cu mult mai mari fata de o femeie cu un stil de viata haotic, dezordonat.alimentatia corecta din timpul sarcinii
Demonstrat prin cercetari realizate de catre specialisti in domeniu este si faptul ca, o alimentatie corecta, pe tot parcursul sarcinii, influenteaza intr-o mare proportie, starea de sanatate a fatului, dar si dezvoltarea unor afectiuni ca cele cardiace, diabet zaharat sau obezitate. Asadar, secretul unei alimentatii echilibrate si variate, trebuie sa cuprinda alimente sanatoase si diverse, ca fructe, legume, carne, cereale si lactate, alimente strict necesare pentru dezvoltarea normala a fatului. Consumate cu moderatie, acestor alimente de baza li se alatura consumul de fier, calciu, acid folic si vitamina D, dar si fibre alimentare, extrem de necesare pentru o digestie cat mai buna, dat fiind faptul ca aparitia constipatiei se numara printre problemele cele mai des intalnite in cazul gravidelor.
Prin urmare, din planul alimentar din timpul sarcinii, nu este permisa lipsa cerealelor, fructelor si legumelor, lactatelor, carnii (de porc, de vita, de pui sau peste), oualelor, alunelor sau semintelor, alimente ce pot asigura un stil de viata sanatos atat mamei, cat si copilului.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *