Asigurari de viata – avantaje si dezavantaje

Stilul modern de viata a adus cu el o multime de riscuri si probleme, companiile de asigurare au realizat ca orice persoana isi doreste sa se simta in siguranta, sa-si protejeze propria persoana si familia, au aparut astfel o multime de tipuri de asigurari care isi ofera siguranta ca in cazul unui incident neprevazut, tu sau familia ta veti primi ajutorul de care aveti nevoie.

asigurare pentru familia taAm decis sa vorbim despre importanta asigurarilor, avantaje si dezavantaje pentru fiecare tip de asigurare, acestea devenind o necesitate pentru orice om. Citeste in continuare mai mult despre asigurarile de viata.

Asigurarile de viata sunt in general de 4 tipuri:

 – Asigurarea de protectie – este asigurarea clasica sa spunem asa, familia este despagubita in caz de deces, invaliditate permanenta de gradul I sau in cazul unei boli grave.

 – Asigurari de protectie si economisire – ca particularitate a acestei asigurari trebuie sa mentionam ca la sfarsitul perioadei contractuale banii pot fi ridicati integral sau platiti sub forma de pensie, daca evenimentul asigurat nu s-a produs.

–  Asigurari de economisire si pensie

–  Asigurari pentru viitorul copilului tau – te asiguri ca copilul tau are un capital disponibil dupa varsta de 18 ani, poti oferi banii sub forma de renta de studii, dota, pentru pornirea sau dezvoltarea unei afaceri.

Avantajele unei asigurari de viata:

– Protectia familiei dumneavoastra.

–  Asigurarea independentei financiare a copiilor pe perioada studiilor sau a debutului in casnicie.

–  Mentinerea stilului de viata, o viata mai linistita si mai sigura.

Dezavantajele asigurarilor de viata:

– In functie de tipul asigurarii dorite prima poate fi destul de mare

– Compania poate intra in faliment, inainte de a incheia o asigurare, vedeti daca compania este asigurata pentru faliment si pana la ce suma va sunt garantati banii.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *