Jucarii lego – un rol important in dezvoltarea copiilor

De curând am avut ocazia de a întâlni oameni care erau revoltaţi în legătură cu acele jucarii lego apărute pe piaţă. Acei omuleţi pictaţi cu galbeni care imită tot felul de feţe de generali sau poliţişti şi pe care îi puteţi ridica până-n înaltul cerului, sau până la câteva etaje, depinde de construcţie.

Ei bine, aceste jucarii lego nu doar că imită nişte omuleţi încruntaţi, ci vin la pachet cu tot felul de piese asemănătoare cu cărămizile sau alte maşinării prin care copilul îşi face treaba. Acesta trebuie să asambleze acele piese într-un mod cât mai creativ şi sub o formă cât mai logică, astfel încât castelul să nu se dărâme.

De obicei, piesele lego vin în diferite mărimi şi forme, la fel şi culori, existând astfel varietate. Copilul tău va avea de unde alege şi îşi va pune imaginaţia la contribuţie. Poate să creeze un bloc, un garaj, un departament de poliţie sau un întreg oraş, rămânând la latitudinea lui ce doreşte să facă cu piesele. Acest lucru îi pune la încercare creativitatea. Cu aceleaşi piese el poate să creeze diferite cladiri sub alte aspecte, iar în acest mod devine original. Jucăriile îi testează de asemenea logica, după cum am mai spus, căci trebuie să găsească un sistem prin care să potrivească jucăriile cât mai bine pentru a putea avea o fundaţie solidă.

Jucarii lego- rolul lor in viata copiilor

Pentru copii pare neobişnuit să se complice în astfel de experimente. Păi cum? Copilul acela de 4 ani abia a învăţat să vorbească şi îl facem arhitect? O astfel de abordare însă, este destul de greşită.

jucarii lego minecraft

Jucăriile au un rol important în dezvoltarea unui copil de la o vârstă fragedă, căci prin prisma lor îşi descoperă anumite atuuri, talente care pe viitor îl vor ajuta, căci experimentând de mic, va ştii ce activităţi îi fac plăcere. Şi ideea că fiul/fiica devine arhitect în viitor, nu sună atât de rău nu-i aşa?

Însă de unde ne putem procura astfel de baghete magice care îi ocupă timpul copilului tău şi care îi poate oferi şi ideea unei meserii interesante? V-aţi plimbat probabil prin magazine, însă ideea nu a fost tocmai plăcută, căci colac peste pupăză, cel mic a mai vazut câte ceva pe acolo. Preţurile pot fi ridicate, iar la un salariu minim pe economie te gândeşti că până va deveni copilul tău arhitect, datoriile te vor da afară din casă.

De unde poti cumpara jucarii lego?

Deci cum poţi evita ca propriul tău copil să devină un mic maniac al cumpărăturilor? Cumperi online aceste produse. În acest fel, ştii că îl poţi păcăli puţin că nu mai sunt produse în stoc în cazul în care mai vede şi alte căsuţe de care să prindă drag. Nu e bine să minţi, ce-i drept, dar cât nu ştie să citească, scopul scuză mijloacele, nu?

Un avantaj în a cumpăra produsul online îl reprezintă ofertele. În supermarketuri poţi găsi foarte rar o promoţie şi se poate întâmpla ca timpul promoţiei să nu se plieze pe timpul tău, pe când, dacă găseşti un site de încredere, reducerile se întâlnesc aproape tot timpul, iar marfa stă la doar un click distanţă. De pildă, www.elefant.ro este un site unde promoţiile sunt în plină desfăşurare. Comanda de aceste jucarii lego ce vor stimula mintea micuțului tău îţi va veni în scurt timp, iar informaţiile de care ai nevoie nu vor lipsi. Între timp, în cazul unor probleme, te poţi adresa personalului, iar lucrurile vor fi lămurite, şi tu te poţi bucura că ai ajutat la dezvoltarea imaginației și creativității și chiar descoperirea unor talente în mod plăcut și relaxant ale copilului tău.

jucarii lego duplo

Distribuie:

Lasă un răspuns