Asigurarile de locuinta – avantaje si dezavantaje

In anul 2010 asigurarile pentru locuinte au devenit obligatorii, ne ajuta oare cu ceva? Eu ma gandesc ca pentru o familie care locuieste intr-un oras ca Bucurestiul este inutil sa incheie o asigurare de locuinta care iti potejeaza locuinta impotriva inundatiilor, a alunecarilor de teren si a cutremurelor, in plus suma pe care o primesti in cazul in care chiar se intampla unul dintre aceste evenimente este de 20.000E, ce poti oare sa faci cu acesti bani?

Am incheiat si noi o asigurare de locuinta obligatorie pentru ca amenda este destul de usturatoare si nu am vrut sa riscam, dar pentru siguranta noastra, am incheiat si o polita suplimentara. O sa va spun cateva dintre avantajele si dezavantajele pe care le-am observat eu.

Avantajele unei asigurari de locuinta:

  • Ai o oarecare siguranta dupa incheierea unei polite de asigurare
  • Ai o gama larga de riscuri pe care le poti asigura, noi am ales: incendiu, vandalizare, furt, inundatii (accidentale) cauzate de locatari sau vecinii acestora si asigurare bunurilor din interiorul locuintei.
  • Apartamentul este evaluat la valoarea reala de piata, in cazul producerii unui dintre riscurile asigurate vom fi despagubiti pentru a reface sau cumpara locuinta si bunurile distruse.

Dezavantajele unei asigurari de locuinta:

Aici as putea vorbi la nesfarsit despre dezavantajele asigurarilor obligatorii, acestea sunt bune pentru familiile care locuiesc in zone cu probleme, in care riscurile asigurate se produc.

Pentru asigurarile suplimentare singurul dezavantaj ar fi pretul mai mare al primei de asigurare, de asemenea trebuie sa alegeti cu mare atentie compania de asigurari la care incheiati polita, se intampla in unele cazuri ca acestea sa lungeasca prea mult procesul de despagubire.

Puteti obtine informatii utile de la orice broker de asigurari, daca este un adevarat profesionist va va oferi informatii corecte si concrete, intre timp aveti multe forumuri pe care puteti intreba.

Distribuie:

One comment

Lasă un răspuns