Cum alegi salteaua potrivita pentru copii?

saltea copiiSomnul influenteaza intr-un mod pozitiv sanatatea si cresterea corecta a copiilor nostri.  Aparatul respirator, cel reproductiv sau sistemul imunitar sunt in stadii incipiente de dezvoltare la sugari, de exemplu, astfel ca un somn deficient poate creste riscul agravarii unor probleme psihomotorii, a problemelor coloanei vertebrale, determina aparitia iritabilitatii si poate scadea performanta in timp.

Parintii sunt responsabili pentru a oferi copiilor crestere sanatoasa pe timpul noptii, iar unul din elementele esentiale care asigura un somn linistit si odihnitor este reprezentat de saltea. Astazi, o multime de saltele sunt fabricate folosind substante chimice, care pot provoca alergii si alte afectiuni copiilor, astfel ca, parintii trebuie sa evite saltelele care pot genera complicatii, precum astmul, tusea, ameteli, dureri de cap, etc.

Specialistii unuia din cele mai mari magazine online de saltele din Romania, www.saltele-online.ro, nu recomanda pentru copiii pana la 3 ani saltelele foarte moi, deoarece la o intoarcere pe burta, capul copilului s-ar putea afunda in saltea, lasandu-l fara aer. Suportul ferm al saltelelor cu nuca de cocos reprezinta, pe de alta parte, o optiune pentru parintii care aleg confortul si standardele de calitate, in detrimentul pretului si design-ului. Acest material (fibra de nuca de cocos) permite bebelusului sa respire usor, chiar daca acesta doarme pe burta, fiind foarte permeabila la trecerea aerului, evitand efectul de apnee (efectul de sufocare atunci cand copilul doarme cu fata pe saltea). Salteaua din nuca de cocos este mult mai ferma, are o grosime de 6 cm pentru placa de cocos, previne supraincalzirea vara, iar iarna se comporta precum un izolator termic.

Un alt element pe care parintii trebuie sa-l urmareasca este ca husa saltelei sa fie antialergica si antistatica, astfel incat sa nu permita dezvoltarea acarienilor si retinerea prafului. Materialele naturale, organice, precum bumbacul, sunt de preferat pentru crearea unui mediu propice dezvoltarii sanatoase a copiilor.

Salteaua trebuie sa ofere copiilor libertatea de miscare si schimbare a pozitiilor si sa aiba o fermitate si un confort in perfect echilibru. De asemenea, salteaua si husa de acoperire a acesteia trebuie sa absoarba rapid excesul de umiditate si mirosurile.

Saltelele cu nuca de cocos oferite de magazinul online www.saltele-online.ro pot fi achizitionate la preturi incepand cu 322 lei.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *