Banda de alergare – perfecta pentru orice sezon

Banda de alergare – un aparat sport perefect pentru orice sezon

benzi de alergare insportlineIn timp ce nu exista nimic asemanator cu alergarea in aer liber, vremea nesanatoasa face uneori imposibil acest tip de miscare. Pentru acele zile ploioase, exista benzi de alergat. Fie ca sunteti un alergator incepator, fie ca aveti ani vechime, exista un antrenament pentru fiecare dintre dumneavoastra.

 

Notiuni de baza

Daca sunteti incepator, incercati antrenamentul pentru incepatori de 40 de minute. Antrenamentul trebuie sa fie combinat intre mersul pe jos si alergare pentru a va mari ritmul cardiac in timp ce pregatiti si corpul pentru distanta si viteza. Daca simtiti ca antrenamentul este prea usor sau prea greu, schimbati viteza, dar asigurati-va ca ii acordati timp corpului sa se adapteze la cerintele fizice.

Exercitiu de mers pe jos

Odata ce va simtiti putin mai confortabil pe banda de alergare, optati pentru un antrenament care sa includa mersul pe jos si jogging-ul. Antrenamentul de 60 de minute suplimenteaza ipoate duce la arderea ai aproximativ 300 de calorii. Daca alergati insa mai intens, puteti obtine acest rezultat si in circa 40 de minute.

Treceti la sprint

Odata ce simtiti ca ati stapanit combinatia de mers si jogging, incercati sa accelerati ritmul. Un antrenament de 30 de minute este o modalitate excelenta de a incepe cresterea vitezei. Imbina rutina cu un antrenament de sprint si mers pe jos pentru a-ti spori rezistenta. Apoi, odata ce sunteti gata pentru o provocare dificila, faceti acest antrenament circa 60 de minute.

Intervale de piramida

Prin schimbarea vitezei de rulare in fiecare minut, veti castiga si razboiul impotriva castigului in greutate. Mai ai mai mult timp la dispozitie? Pana la ante cu antrenamentul de treadmill de 45 de minute pe piramide. Daca aveti si mai putin timp la dispozitie, va veti bucura de provocarea acestui antrenament intens de piramide de 25 de minute; proiectat de un antrenor care ruleaza, va va ajuta sa deveniti un alergator mai rapid.

Daca nu sunteti sigur de eficienta antrenamentului efectuat, atunci va puteti achizitiona pedometre, aparate de masuratoare ce te ajuta sa tii evidenta numarului de pasi facuti, timpul, precum si numarul de calorii consumate.

            Daca vreti sa scapati de  kilogramele in plus alergand, luati urmatoarele in considerare:

Alergati in sus pe scari: Impingeti-va rezistenta, cresteti ritmul cardiac si revigorati metabolismul cu acest antrenament timp de 40 de minute. Este un sport foarte solicitant, iar intervalele de viteza ce cresc in timp pe masura ce antrenamentul avanseaza, nu poate decat sa fie benefic.

Exercitiul de 500 de calorii: Daca puteti gasi aproximativ 60 de minute in timpul zilei pentru a face un program de antrenament ce presupune alergat intens, atunci veti arde aproximativ 500 de calorii. Faceti-l de patru ori pe saptamana, si  veti da deja jos o jumatate de kilogram.

Urcati pe un deal: variatiile inclinate din acest antrenament sunt la cafel ca si atunci cand folositi banda de alergare inclinata.va solicita mai mult insa rezultatele sunt pe masura. Odata ce ati urcat pe unele dealuri, de ce sa nu incercati sa urcati in munti? Aceasta urcare pe trepte de munte combina o viteza de mers rapida cu inclinatii abrupte.

Plimbati-va!  45 de minute de mers pe jos si jogging-ul pe inclinatii abrupte, va intaresc musculatura, mai alesmuschii dorsali. Daca nu aveti timp, incercati si pentru 20 de minute.

Grasimea: alergatul reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de combatere a grasimii abdominale de care cu greu putem scapa. Fara sa mai mentionam si numeroasele beneficii pe care le are asupra sanatatii inimii.

Distribuie:

Lasă un răspuns