Proprietatile saltelelor din latex. Merita sa cumperi o astfel de saltea?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saltelele din latex sunt foarte populare printre cei care doresc sa investeasca intr-un somn de buna calitate. Este adevarat ca sunt destul de costisitoare, insa per total, o astfel de investitie merita din plin.

Exista doua tipuri de saltele pat din latex pe care le poti gasi in magazine : latexul natural si latexul artificial. Daca in alte domenii, ideea de ” natural ” este mult mai apreciata decat varianta artificiala, in cazul latexului, artificialul este cel mai apreciat.

Latxeul natural. Este o spuma ce provine de la arborele de cauciuc. Mai exact, este seva acestui arbore, recoltata printr-o incizie profunda in trunchiul sau. Desi este extrem de performanta atunci cand vine vorba despre constructia saltelelor, aceasta spuma poate sa prezinte imperfectiuni, ceea ce ii confera mici dezavantaje fata de latexul artificial. Chiar si asa insa, latexul natural este antialergic, ii permite saltelei sa respire si are o densitate impresionanta de 65-83 de kg / metru cub. O densitate mare inseamna o saltea mai ferma si o sustinere ceva mai buna.

Latexul artificial. Atunci cand vorbim despre latexul artificial, vorbim despre cel mai revolutionar material din domeniul saltelelor. Cu o densitate de 65 de kgmetru cub, ofera o serie de avantaje in detrimentul latexului natural : o celulatie 100% deschisa, o eliberare a umiditatii foarte buna in timpul somnului si o structura atent gandita, care asigura un grad de confort superior. Latexul natural este bine ventilat si poate sa reziste chiar si zeci de ani fara niciun fel de probleme. Daca in cazul unei saltele cu arcuri, perioada de inlocuire trebuie sa fie de 7 ani, in cazul unei saltele cu arcuri, aceasta se poate intinde chiar la 15, 20 de ani.

Care sunt beneficiile saltelelor din latex?

La o simpla recapitulare, descoperim ca acest tip de saltele este extrem de performant, poate mult mai performant decât saltelele cu arcuri sau cu spuma. Asigura o circulatie a aerului prin interiorul saltelei, ofera un confort deosebit in timpul somnului si reduce punctele de presiune asupra coloanei vertebrale. Daca achizitionezi o saltea din latex, fie ca este vorba despre latex natural sau artificial, vei creste numarul de ore in care te odihnesti profund si vei avea, in felul acesta, o activitate mult mai buna in timpul zilei.

Fara sa prezinte un pericol pentru sanatate, latexul natural chiar o sporeste, imbunatatind circulatia sangvina. Materialul foarte rezistent si independenta mare fata de partener, face din acest material o solutie excelenta pentru fiecare noapte.

Distribuie:

Lasă un răspuns