Banane combinate cu ciocolata si alune pentru un mic dejun usor de pregatit si sanatos. Este bine ca inainte de a servi acest desert sa il lasi pentru aproximativ de ora la temperatura camerei.
Timp de preparare: 10 minute
Timp total: cele 10 minute de mai sus + timpul necesar pentru congelare.
Ingrediente:
- 2 banane
- 50 de grame de ciocolata neagra
- 1 lingurita de ulei din nuci presate precum cel de migdale, sau daca nu aveti puteti folosi si ulei light de masline
- 3 linguri de alune sau nuci tocate
Instuctiuni:
- Puneti intr-o tigaie mica niste hartie de copt pentru a evita lipirea de fund. Taiati fiecare banana in 6 sau 8 bucati egale pe cat posibil si bagati o scobitoare sau un bat de acadea in fundul fiecarei bucati de banana, daca vreti o puteti folosi si intreaga. Puneti bananele in tigaie pe hartia de copt si puneti-le in congelator pana cand sunt complet congelate.
- Puneti ciocolata rupta in bucatele intr-o ceasca si lasati-o pentru intervale de 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Mestecati in ceasca intre fiecare interval pana cand toata ciocolata este topita. Adaugati si uleiul si amestecati pana cand totul este foarte bine omogenizat.
- Puneti arahidele intr-un castron mic. Scufundati bucatile de banane abia scoase din congelator pe jumatate în ciocolata topita si scuturati excesul. Pe urma scufundati doar varful bananei in arahide.
- Dupa lasati bananele in cuptor pentru inca 15 minute pentru a raci bine ciocolata.
Nu uita sa le lasati un pic la decongelat la temperatura camerei inainte de a le servi.