Briose cu portocale si migdale

Aceste briose poti spune ca sunt din povesti. Scufita Rosie de exemplu se poate sa fi avut in cosul ei briose cu portocale si migdale, in drumul sau spre casa bunicii. Poti impleti pregatirea acestor delicii cu povestile copilariei. Este o modalitate sa ii implici si pe cei mici in pregatirea meselor in familie.

Pentru 10 briose cu portocale si migdale ai nevoie de:

–         150 grame unt;

–         250 grame faina;

–         125 grame zahar;

–         2 lingurite praf de copt;

–         3 oua;

–         Suc proaspat de la 3 portocale potrivite (poti pune si mandarine);

–         50 grame fulgi de migdale.

Mod de preparare:

  1. Dati drumul la cuptor la foc mic.
  2. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron frecati bine untul cu ouale si zaharul, pana cand acesta din urma s-a topit.
  3. Adaugati faina, praful de copt si sucul de portocale si amestecati bine pana cand aluatul este neted.
  4. In forme de cupcakes turnati compozitia (2/3 din forma).
  5. Presarati migdale deasupra si introduceti tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute. Faceti testul scobitorii ca sa va asigurati ca sunt gata.
  6. Scoateti briosele si depozitati-le intr-o cutie de carton. Sunt gustarea ideala, potrivita atat la birou, cat si la scoala.
Distribuie:

Lasă un răspuns