Care este cea mai buna saltea pentru copiii care sufera de alergii

Tusea, congestia nazala si respiratia dificila sunt simptome de raceala pentru unii, dar daca acestea apar in special in timpul noptii sau dimineata devreme, este posibil sa fie semne ale unor alergii. Simptomele alergiilor tind sa fie mai prezente noaptea, tulburandu-ti somnul si facandu-ti zilele epuizante.

Cea mai frecventa cauza a alergiilor nocturne sunt acarienii. De asemenea, alergiile pot fi cauzate de mucegaiul prezent in saltea. Asadar, tipul de saltea pe care dormi iti afecteaza drastic sanatatea si viata de zi cu zi. Pentru a minimiza simptomele neplacute ale alergiilor, va trebui sa folosesti o saltea hipoalergenica.

​Ce saltele nu sunt indicate copiilor care sufera de alergii?

Saltelele cu arcuri sunt mai putin favorabile persoanelor care sufera de alergii, din cauza sistemului lor interior. Practic, cavitatea interioara a saltelelor cu arcuri creeaza un incubator pentru acarienii de praf, unde se acumuleaza, odata cu trecerea timpului, tot mai multe fecale de acarieni (fecalele de acarieni sunt, de fapt, factorii ce cauzeaza stranut, tuse, respiratie ingreunata si alte simptome deranjante) si celule moarte ale pielii.

De asemenea, in cavitatea interioara a saltelelor cu arcuri se acumuleaza usor mucegaiul ca urmare a umiditatii cauzate de transferul de caldura corporala. Acesta este motivul pentru care saltelele cu arcuri ajung sa aiba de 10 ori greutatea lor initiala dupa 10 ani de utilizare.

​Care sunt cele mai bune saltele pentru persoanele care sufera de alergii?

Daca ai alergii, ar trebui sa alegi fie o saltea cu spuma de memorie, fie o saltea din latex natural, fara arcuri.

De stiut, de asemenea, ca pernele foarte pufoase trebuie evitate, deoarece acestea creeaza locuri de cuibarire pentru acarieni si fecalele pe care acestia le lasa.

Alegerea unei saltele hipoalergenice, insa, ar trebui sa ajute la reducerea simptomelor, inclusiv a stranutului, mancarimii ochilor si nasului infundat.

Iar cel mai bun tip de saltele hipoalergenice este cel cu spuma de memorie acoperita cu gel. La fel ca omologul sau traditional, spuma de memorie cu gel este hipoalergenica in mod natural. Dar daca te supraincalzesti in timpul noptii, trebuie sa treci la o saltea cu spuma de memorie cu gel. Aceasta are un strat superior de racire care te impiedica sa te trezesti transpirat. Datorita acestui fapt, mucegaiul nu mai are nicio sansa sa se infiltreze in interiorul saltelei. Astfel, vei fi asigurat ca nu vei mai avea nicio problema cu alergiile nocturne, deoarece nici acarienii, nici mucegaiul nu iti vor mai afecta somnul.

Odihna pe timp de noapte afecteaza intreaga sanatate. Daca ai alergii severe, exista si perne cu spuma de memorie care te pot ajuta. Aceste perne nu numai ca iti vor imbunatati respiratia si starea de bine, dar vor ajuta, de asemenea, la sustinerea coloanei cervicale si la usurarea durerilor de gat si de spate.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *