Care este cea mai potrivita jucarie pentru copilul tau in functie de varsta

Fiecare tip de jucarie este destinat unei anumite categorii de varsta. La anumite varste, copiii pot face greseala de a inghiti anumite obiecte. Aceasta actiune poate rezulta in blocarea intestinului lor. Totodata, exista posibilitatea ca micutul tau sa fie mai sensibil la anumite materiale cum ar fi plasticul. Nu este de ignorat faptul ca acest material este constituit din diverse sustante toxice la care copilul poate prezenta o sensibilitate acuta. Prin urmare, inainte de a incepe sa faci cumparaturi pentru micut, ar fi indicat sa desfasori un mic proces de research in prealabil pe aceasta tema. Astfel, vei indentifica cele mai potrivite jucarii pentru copii.

Jucarii recomandate copiilor cu varsta de 2 ani

La aceasta varsta, copiii se afla in etapele incipiente ale procesului lor de descoperire a acestei lumi. Ei incep sa se joace cu nisipul, cu apa si incep sa isi antreneze imaginatia in cartile de colorat. Cele mai potrivite jucarii pentru copiii cu varsta de 2 ani sunt cuburile colorate, jocurile lego. Cu alte cuvinte, poti achizitiona pentru copilul tau jucarii care sa ii stimuleze viitoarele capacitati de constructie logica si creativitate.

Jucarii pentru copii cu varsta de 5 ani

In aceasta etapa, copiii au tendinta sa isi imagineze ce isi doresc sa devina cand se fac mari. Incep si vizualizeaza anumite domenii profesionale si se transpun in ipostaza respectiva. Drept urmare, este recomandat sa cumparati jucarii care sa incurajeze micutul sa descopere mai precis spre ce i-ar placea sa se orienteze. Totodata, sunt recomandate seturile de bucatarie pentru fetitele mici, trusele de ajutor, seturile de construit, seturile cosmetice. De asemenea,  poti opta pentru jocul cu plastilina, cartile de colorat, jocul cu cifre si litere etc.

Jucarii pentru copii cu varsta de 10 ani

In jurul varstei de 10 ani, copiii incep sa se individualizeze. Micutul este capabil sa citeasca singur, sa isi porneasca televizorul, sa caute diverse videoclipuri pe telefon si sa se joace jocuri digitale. Este recomandat sa il incurajati pe cel mic sa se concentrze pe jocurile de strategie, enciclopedii, carti mai complexe. Totodata, este indicat ca micutul sa aiba parte si de experiente exterioare cu anumite jocuri. Prin urmare, ii poti cumpara niste role, patine, o bicicleta.

Ce jucarii pentru copii sunt de evitat in functie de varsta

In cazul copiilor de 2-3 ani, evita sa cumperi anumite jucarii care contin bile, magneti sau obiecte de dimensiuni mici si usor de inghitit. Pentru a evita orice fel de situatie neplacuta, nu cumpara micutului jucarii care contin elemente usor de descompus.

Asadar, atunci cand esti in situatia de a alege o anumita jucarie pentru copilul tau, principalul criteriu de selectie este varsta celui mic. Pentru a identifica mai bine ce ai putea achizitiona, realizeaza un mic research in prealabil.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *