Povesti de adormit copiii!

Cine nu-si aminteste cu drag povestile pe care ni le spunea bunica atunci cand eram mici? Toti copiii sunt incantati atunci cand inainte de culcare li se spune o poveste frumoasa. Fie ca vine mama si le citeste dintr-o carte buna o poveste care ii adoarme pe micutii nazdravani, sau fie ca vine bunica si repeta aceeasi poveste pe care o stie in fiecare seara, copiii sunt numai ochi si urechi atunci cand vine momentul in care trebuie sa se bage la somn.

Cine nu stie povestile fascinante ale lui I.L. Caragiale? Cine nu stie momentul care a fost aruncat pe fereastra trenului faimosul catel Bubico? Sau cine nu stie faza cand Ionel i-a pus dulceata in pantofi invitatului? N-ai cu siguranta cum sa nu il stii pe domnul Goe!  Dar de biletele pierdute de la loterie? Si cum sa nu ti-l amintesti pe Cetateanul Turmentat? Toate aceste povesti coloreaza copilaria fiecarui copil.

Din aceste povesti toti copiii au cate ceva de invatat. Toti trag niste concluzii si pun intrebari. Mintea copilului se dezvolta, abilitatile de comunicare cresc, si uite asa pe langa faptul ca ii bagi mai usor la somn, il ajuti pe copil sa se dezvolte din punct de vedere intelectual.

Povestile ii transpun pe copii intr-o alta lume. Ii fascineaza tot ceea ce se intampla, pot sa inceapa faca diferenta intre ce e bine si ce e rau. Incep sa imite personajele din povestile lor preferate, iese la iveala talentul lor actoricesc si isi exerseaza memoria recitand replici sau paragrafe intregi din povestea care le-a placut cel mai mult.

Copiii sunt fascinati de povesti de orice fel. Asculta cu atentie si invata cate ceva din fiecare cu ajutorul parintilor care le explica atunci cand vin cu un val de intrebari nestiind la care sa raspunda mai repede.

Adoarme-l si tu pe micutul tau in fiecare seara cu o poveste buna iar daca vrei sa ajuti la dezvoltarea unei platforme educationale pentru copii, parinti si profesori iti recomandam sa accesezi www.anidescoala.ro .

mamasisotie

Distribuie:

Lasă un răspuns