Ce este lemnul compozit si de ce merita sa alegi un gard WPC pentru casa ta

gard wpc

Denumirea de WPC este una tot mai des intalnita pe site-urile magazinelor de materiale de constructii. Aceasta reprezinta un acronim pentru Wood Plastic Composite, adica lemn compozit. Materialul este foarte popular nu doar in tara, ci si in restul lumii, fiind recunoscut pentru proprietatile sale foarte avantajoase. In prezent, printre cele mai populare tipuri de gard se regaseste si gardul WPC, adica gardul produs din lemn compozit.

Daca iti construiesti o casa noua sau daca vrei sa o renovezi pe cea pe care deja o detii, alegerea gardului este una care trebuie facuta cu o grija deosebita. Aceasta structura are rol functional si estetic si poate sa imbunatateasca radical inclusiv valoarea proprietatii tale. Iata ce reprezinta gardul din lemn compozit si de ce merita sa il integrezi in gospodaria ta!

De ce sa alegi un gard WPC

Prin gard WPC se intelege un gard produs din bucati fabricate din lemn compozit. Acest material consta intr-un amestec care contine cel putin 50% faina de lemn, substanta completata de particule de mase plastice si de aditivi speciali. Acestia au rolul de a conferi materialului proprietati anti-UV, ignifuge si calitati termoplastice. Exista o serie de motive clare pentru care WPC-ul se foloseste la producerea gardurilor pentru locuinte:

 • este ignifug;
 • este cu peste 50% mai usor decat lemnul natural;
 • este rezistent la actiunea razelor UV;
 • nu permite formarea mucegaiului;
 • are culoare adaugat la mixarea materialelor, nu prin vopsire ulterioara;
 • este usor, ceea ce il transforma intr-un material simplu de manevrat.

Acestea sunt proprietatile care au determinat expertii in constructii sa recomande si sa utilizeze tot mai des WPC-ul la obtinerea gardurilor. In cazul in care decizi sa urmezi sfatul acestor experti si iti instalezi un gard WPC, acestea sunt avantajele de care te vei putea bucura:

 • Longevitate – rezistenta pe care o are un gard produs din lemn compozit depaseste 25 de ani! 
 • Rezistenta – motivul principal pentru care gardurile de acest fel au o durata de viata atat de ridicata consta in rezistenta la actiunea acarienelor si insectelor, a razelor UV, precum si a temperaturilor extreme si socurilor mecanice;
 • Caracter ecologic – procesul de obtinere al bucatilor de gard din lemn compozit este unul care presupune utilizarea de rumegus de lemn si deseuri de mase plastice. De asemenea, atunci cand este dezinstalat, gardul poate fi reciclat.
 • Aspect placut – placile de gard WPC au capacitatea de a genera structuri foarte placute, din punct de vedere estetic. Acestea vor completa armonios casele si curtile cu aspect modern, oferind un plus de eleganta. 
 • Intretinere facila – WPC-ul este un material care nu presupune lucrari constante si complexe de mentenanta. Curatarea cu apa, efectuata la nevoie, este suficienta.

Acceseaza Construiesti.com si descopera care sunt conditiile in care poti comanda gardul ideal din lemn compozit pentru locuinta ta. Aceasta varianta de gard este una care te va ajuta sa iti completezi casa cu o solutie placuta din punct de vedere estetic, usor de personalizat si de instalat si foarte rezistenta. De asemenea, un gard WPC iti ofera si beneficiul de a creste valoarea proprietatii tale, in cazul in care planuiesti sa o vinzi sau sa o inchiriezi!

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *