Ce jucarii ducem cu noi in vacanta

jucarii pentru copii

Vacanta este momentul mult asteptat de catre intreaga familie, mai ales atunci cand ea a fost planificata cu mult timp inainte. Prilej de nesperata bucurie, cu mic, cu mare, ne pregatim pentru a ne rupe de rutina cotidianului si asa supraincarcat cu tot felul de deadline-uri stresante si ne imbarcam in masina pentru a porni spre o oaza de relaxare, desi ea este una relativa, atunci cand sunt implicate si cei mici.

Parintii stiu foarte bine ca bagajul copilului dureaza mai mult decat cel general spre a fi organizat, in principal datorita faptului ca evenimentele imprevizibile apar mai des atunci cand duci cu tine in vacanta un copil. Astfel, e de datoria adultilor sa fie capabili sa anticipeze eventualele surprize care ar putea aparea din partea celui mic, asa incat sa fie pregatiti pentru orice scenariu in care s-ar putea afla transpusi din pricina copilului, iar daca sunt mai multi la numar, atunci lucrurile devin si mai interesante.

Pe langa chestiile imperios necesare pentru deplasarea copilului pret de cateva zile departe de zona lui de confort, trebuie sa ne asiguram ca acesta are si cu ce se juca, motiv pentru care este recomandat sa se intocmeasca o lista de jucarii de dus in vacanta. Chiar daca avem impresia ca oricum vom lua cu noi prea multe, ele aproape niciodata nu vor fi suficiente si nu este deloc placut sa te trezesti in toiul distractiei ca prichindelul tau urla ca din gura de sarpe dupa jucaria sa pe care tu nu o considerai preferata, insa lui taman atunci i s-a pus pata pe ea si o cere in mod repetat si ostentativ, asa cum il tin pe el plamanii mai bine.

Jucariile lego nu trebuie sa va lipseasca din bagaj, insa tineti cont de faptul ca acestea, cu cat sunt mai multe si mai mici, cu atat sunt mai usor de pierdut, iar pretul lor de achizite, pe care vi-l amintiti si acum, nu este unul deloc ieftin. Din aceste considerente, optati pentru piese lego mai mari, care sa poata fi stranse cu usurinta si care nici sa nu puna in pericol sanatatea copilului sau a eventualilor sai parteneri de joaca. O masinuta si o papusa, indiferent de sexul celui mic, la fel, nu trebuie sa va lipseasca, pentru ca niciodata nu stiti cu ce alti copii va veti intalni, iar acestia s-ar putea sa nu fie atat de darnici incat sa isi imparta jucariile, chestiune care tot pe dvs. v-ar pune in dificultate. Jucarii de plus pentru cei mici putem gasi si oriunde in vacanta, la fel si jucarii de vara, astfel incat ele pot reprezenta o amintire placuta din vacanta. Fiind vara, puteti de asemenea sa duceti cu voi o minge gonflabila, care nu doar ca nu expune copilul la accidentari fizice, este si usor de transportat, dar mai ales de depozitat.

Totusi, indiferent de jucariile pentru copii pe care le selectati si le duceti cu voi in vacanta, mai intai de toate, purtati o discutie cu cel mic si intocmiti necesarul de itemi de divertisment impreuna cu acesta. Explicati-i lipsa de spatiu si ratiunea din spatele selectionarii, asa incat, atunci can ar solicita o anumita jucarie care a ramas acasa, sa il puteti face sa intealaga ca a ales deja, ca trebuie sa se multumeasca cu ceea ce are la el si ca este foarte important sa se joace cu ceea ce are la indemana.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *