Ce sa faci cand copilul tau este supraponderal?

Din pacate modul in care copii nostrii isi petrec copilaria este cu mult diferit de cel in care ne-am petrecut-o noi. Lipsa de miscare, lungile ore de stat in fata laptopului sau a televizorului combinate cu o alimentatie de cele mai multe ori defectuasa fac ca multi dintre copii generatiei actuale sa aiba un surplus de greutate. Din pacate copii odata obisnuiti cu un anumit stil de viata sunt destul de greu de dezvatat si aici intervenim noi ca parinti. Ideal ar fi ca aceste masuri sa fie luate inca din primii ani, dar niciodata nu este prea tarziu, asa ca este momentul sa va apucati de treaba.

Daca copilul vostru este inca mic si mai are mult de crescut este poate mai indicat sa incercati sa ii mentineti greutatea, decat sa o scadeti. Nu este tocmai sanatos sa tai din caloriile consumate de copii aflati in perioada de crestere, acest lucru nu ar trebui facut decat in urma unei discutii cu un medic specialist.

Un alt lucru pe care ai putea sa il faci este sa il determini sa isi schimbe stitul de viata prin puterea exemplului. Asta inseamna ca toata familia va trebui sa imbratiseze un stil de viata mai sanatos, cu mai multa miscare si mancare mai sanatoasa. De asemenea este binecunoscut faptul ca mancatul la masa duce la ingerarea unei cantitati mai mici de mancare si la o scadere in greutate.

Un alt lucru care trebuie trecut pe lista este cresterea consumului de legume si fructe. Desi este dificil si pentru noi sa facem acest lucru, este important sa depunem un efort in aceasta directie pentru copilul nostru. Si ca sa inchei, un ultim sfat pe care vreau sa vi-l dau este de a elimina bauturile carbogazoase si cele indulcite cu zahar. Recomandarea mea este ca aceasta eliminare sa se faca treptat prin scaderea portiilor consumate din aceste tipuri de bauturi.

Daca urmati acesti pasi care sunt mai simpli decat par, sunt sigura ca in cel mai scurt timp copilul vostru va incepe sa se indrepte pe calea cea buna din punct de vedere al greutatii si al sanatatii in primul rand.

Distribuie:
This entry was posted in Familie.

Lasă un răspuns