Ceasurile de mana – accesorii educative pentru copii!

Ne uitam mereu pe telefon pentru ora, dar odata ce avem un ceas, nu mai este nevoie. Ceasurile inteligente ne pot arata cat de mult dormim, ne pot ajuta sa ne tinem telefoanele departe de noi pentru o perioada de timp si pot chiar sa ne arate unde ne aflam pe harta. Totusi, sunt mai multe motive pentru care parintii ar trebui sa ia in considerare oferirea unui ceas analogic copiilor lor.

Ceasurile de mana analogice ii ajuta pe copiii mici sa inteleaga la un alt nivel timpul. Daca ceasurile digitale sunt bune pentru copiii mari, cele analogice sunt recomandate pentru copiii mici, deoarece ajuta la dezvoltarea abilitatilor numerice. Dar sunt multe alte motive pentru care un parinte ar trebui sa ii ofere un copil un ceas analogic!

Faciliteaza relationarea cu timpul

Un ceas analogic ajuta copiii mici sa perceapa timpul mai bine, oferindu-le un avantaj considerabil in relationarea cu acesta si cu evenimentele din jur. Un alt avantaj al acestui instrument este ca il ajuta pe copil sa inteleaga mai bine cat timp trebuie sa aloce anumitor activitati. De asemenea, ceasul de mana analogic ajuta copilul sa isi dezvolte abilitati precum stabilirea lucrurilor importante si a responsabilitatilor.

Prin urmare, ceasurile de mana nu numai ca sunt confortabile pentru purtate si usor de folosit pentru a verifica ora, dar sunt instrumente valoroase pentru a intelege si a interactiona cu timpul, fiind de mare ajutor celor mici.

Ceasul de mana faciliteaza exersarea abilitatilor matematice

Ceasul analogic este un instrument eficient pentru predarea notiunilor matematice si logice la copii. Poate fi privit ca un material didactic practic de mare ajutor pentru copiii cu varsta intre 5 si 12 ani. Un ceas colorat si atractiv se poate folosi cu succes pentru a explica si clarifica micutilor notiuni de matematica precum fractiile.

Reduce riscul distragerilor si faciliteaza concentrarea

Telefoanele inteligente sunt adesea folosite pentru a verifica ora. Cu toate acestea, telefoanele inteligente pot distrage atentia, iar aplicatiile lor pot crea dependenta chiar si pentru cei care se pot controla foarte bine. Cercetatorii au descoperit o legatura stransa intre perioadele scurte de atentie si dependenta de telefoanele inteligente.

Este important sa protejam copiii de lucrurile care ii pot distrage atunci cand ar trebui sa se concentreze pe anumite activitati. Trebuie sa cream un mediu potrivit pentru ca ei sa ramana atenti la ceea ce fac. Ceasurile de mana sunt bune pentru copii pentru ca ii ajuta sa stie ce ora este fara sa fie tentati sa citeasca mesajele sau notificarile de pe telefon.

Reduce expunerea la lumina albastra

O problema a parintilor din acest secol este faptul ca cei mici petrec foarte mult timp in fata ecranelor cu lumina albastra. Pentru copiii de astazi, ecranele sunt o parte din viata. Ei folosesc dispozitive pentru a comunica, a naviga pe internet, a-si face temele, a se distra si juca. Interactiunea copiilor cu lumea este mediata in mare parte prin ecrane.

Unii parinti sunt ingrijorati ca dependenta de ecrane albastre apare la varste fragede si cauta solutii pentru a reduce timpul petrecut de copii in fata lor. Mai putin timp petrecut in fata tabletei sau a smartphone-ului inseamna evitarea suprastimularii, a dezvoltarii unei dependente sau a unor obiceiuri proaste, iar un ceas analogic poate fi de ajutor.

Distribuie:
This entry was posted in Familie.

Lasă un răspuns