Cele mai bune jucarii educative pentru copiii de 1-3 ani

Varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani reprezinta o perioada de dezvoltare impresionanta a copilului, iar una dintre cele mai bune metode prin care micutii isi pot stimula dezvoltarea si aptitudinile este de a folosi jucarii educative.

Desi companiile lanseaza constant noi dispozitive electronice care promit sa ii invete pe copii sa citeasca si sa socoteasca de la varste foarte fragede, nu te lasa pacalit! Cele mai bune optiuni pentru aceasta grupa de varsta sunt simple si nu necesita baterii.

Conform specialistilor, cele mai bune jucarii pentru copii sunt cele care incurajeaza jocul interactiv nestructurat, creativ si interactiv, acest lucru fiind extrem de util in stimularea abilitatilor cognitive si lingvistice. Mai mult, specialistii sunt impotriva utilizarii jucariilor electronice cu ecrane in aceasta perioada, deoarece acestea pot descuraja interactiunea micutilor cu adultii, acesta fiind un aspect deosebit de important in dezvoltarea creierului copilului.

Iata o lista de exemple de jucarii educative recomandate copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani:

Papusi, animalute din plus;

Articole bazate pe obiecte din viata reala, cum ar fi mancare si tacamuri de jucarie, vehicule (masini, trenuri, etc.) si case de papusi sau alte cladiri de jucarie;

Blocuri de constructie si puzzle-uri simple;

Articole de desenat si pictat si un sevalet;

Jocuri de carti adecvate varstei, jocuri de masa, scrisori de jucarie si carti;

Articole care incurajeaza jocul fizic, cum sunt mingile, jucariile push / pull, bicicleta sau tricicleta.

Ce aptitudini isi dezvolta copiii la varsta de 1-3 ani?

Vorbirea. Se spune ca, in jurul varstei de 2 ani, copiii ar trebui sa poata rosti spontan aproximativ 50 de cuvinte. De asemenea, ar trebui sa inceapa sa combine cuvinte care exprima doua concepte separate. Pana la varsta de 2 ani, un strain ar trebui sa poata intelege aproximativ jumatate din tot ceea ce spune copilul tau; acest lucru ar trebui sa sara la 75% pana la varsta de 3 ani.

Gandirea. La varsta de 2 ani, copiii mici pot intelege de obicei mult mai multe lucruri decat pot exprima verbal. In aceasta etapa, ei ar trebui sa poata evidentia mai multe imagini cu obiecte cunoscute din carti atunci cand sunt intrebati despre ele si sa urmeze, de asemenea, comenzi simple.

Jocul imaginativ. La varsta de 2-3 ani, copiii ar trebui sa ia parte la joaca creativa care imita ceea ce vad in viata reala, cum ar fi hranirea unei papusi sau punerea ursuletului la culcare. Pe masura ce inainteaza in varsta, ideile copiilor devin mai elaborate, iar implicarea copilului in jocul creativ deschis reprezinta o modalitate excelenta de a incuraja dezvoltarea limbajului si abilitatilor de joc colaborativ.

Distribuie:

Lasă un răspuns