10 sfaturi pentru masajul copiilor

masaj bebelusi

Sa-ti rasfeti bebelusul cu un masaj nu este foarte dificil. Cu toate acestea, unele recomandari ar putea ajuta proaspetele mamici sa ofere micutilor lor un masaj perfect.

In primele zile, pielea bebelusului se poate usca foarte tare. Este o ocazie prielnica sa-i oferiti un masaj binemeritat cu un produs emolient (unt de shea, ulei de masline, germeni de grau sau de migdale dulci).

1. Toarna ulei in maini si maseaza usor pielea bebelusului.

2. Masajul nu se face copilului si impreuna cu acesta. Este o interactiune care necesita atentia sporita a mamicii si sensibilitatea ei pentru a indeplini nevoile fizice si emotionale ale copilului.

3. Masajul trebuie sa fie o practica uzuala, precum baita. Apa nu trebuie sa curga cu putere. Daca nu aveti suficient timp la dispozitie, puteti profita de timpul de schimbare al scutecelor pentru a oferi un masaj placut la picioare.

4. Ideal este sa masati pielea cu mainile calde, cu degetele larg deschise.

5. Este important sa masati locurile cu pliuri ale pielii, intre degetele de la maini si de la picioare.

6. Bebelusul trebuie sa fie asezat in timpul masajului pe o suprafata de sprijin sau in poala mamei, pe un prosop.

7. De obicei, bebelusilor nu ne place masajul pe fata, deoarece acestia trebuie sa se confrunte cu un baraj de stimuli sonzoriali.

8. Masajul copilului trebuie sa inceapa de la picioare, urmeaza spatele si manutele si abia in final se maseaza burtica.

9. Masajul abdomenului este indicat sa fie facut cu miscari circulare usoare.

10. Ritmul masajului variaza in functie de temperamentul celui mic. Daca exista incredere reciproca intre micut si parinte atunci masajul poate fi spontan, urmat de gesturile de agreere ale bebelusului.

Distribuie:

Lasă un răspuns