Cele mai importante criterii in functie de care sa iti cumperi o narghilea

Atunci cand vrei sa iti cumperi o narghilea, sunt mai multe criterii pe care ar trebui sa le iei in calcul. O narghilea clasica are anumite particularitati care aduc aminte de istoria vasta din jurul ei. Narghileaua traditionala difera de la o zona la alta si este greu sa nu observi diferentele, insa in momentul in care iti alegi narghileaua potrivita, va trebui sa tii cont si de alte aspecte, nu doar de designul pe care il are narghileaua.

Din ce materiale este confectionata narghileaua?

Atunci cand iti cumperi o narghilea egipteana, dintr-un magazin de narghilea, va trebui sa tii cont si de materialele din care aceasta este facuta. Specialistii spun ca tevile din alama sunt cele mai bune. Acestea sunt cele mai rezistente variante si se pare ca de cele mai multe ori nu au nevoie de inlocuire. In timp, se vor oxida, dar niciodata nu vor rugini si nu vor avea gauri. Problema cu tevile de alama este ca au nevoie de lustruire periodica pentru a-si mentine aspectul, motiv pentru care mai multe persoane prefera combinatii de otel inoxidabil cu alama si cupru. Cu toate acestea, exista unele probleme si cu otelul inoxidabil.

In primul rand, sunt foarte putini producatori care folosesc otel inoxidabil de buna calitate. De obicei, acest otel are calitate scazuta si este ulterior galvanizat cu nichel. Interiorul ramane vulnerabil la rugina si la coroziune.

Inaltime narghilea

Alegerea inaltimii potrivite pentru o narghilea este in mare parte o chestiune de preferinta. Fumatorii cu experienta aleg o narghilea cu o inaltime intre 70 si 80 de cm. O astfel de inaltime este cea mai buna varianta atat pentru manipulare optima cat si pentru eficienta. Persoanele care calatoresc mult pot sa prefere o narghilea mai mica, in timp ce persoanele care vor sa se bucure de narghileaua lor la o terasa in aer liber, pot prefera o narghilea inalta, care sa poata fi pusa pe podea, langa o masa cu inaltimea potrivita. Inaltimea joaca un rol important in performanta. O narghilea inalta va retine mai mult fum si va produce mai mult fum pentru inhalare. Asta nu inseamna insa ca o narghilea mica nu functioneaza bine, pentru ca modelele mici au fost optimizate pentru a functiona foarte bine.

Tipuri de furtun pentru narghilea

Sunt mai multe tipuri de furtun pentru narghilea pe care le poti alege. Acestea arata minunat si se potrivesc inclusiv la petreceri. Atunci cand alegi furtunul ar trebui sa optezi pentru variante rezistente si sa nu te bazezi doar pe aspect. De asemenea, iti recomandam sa cumperi mai multe furtunuri astfel incat in cazul in care unul dintre ele se deterioreaza, sa ai la indemana un inlocuitor.

Tinand cont de aceste aspecte poti sa iti cumperi narghileaua potrivita din magazinele de profil, fiind sigur ca ai ales cel mai bun model pentru tine, pe care sa il poti folosi pentru mult timp. Tine cont de recomandarile producatorului in ceea ce priveste intretinerea si narghileaua ta va ramane functionala o perioada indelungata.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns