Cele mai potrivite joburi pentru proaspetele mamici

Cresterea copiilor si ingrijirea casei nu mai reprezinta. de mult. singurele responsabilitati ale femeilor moderne. Multe dintre viitoarele mamici vor ca, dupa ce nasc, sa se reinventeze si sa-si ia viata in propriile maini. Desi, unii ar considera ca este suficient un program full-time, in care atentia este indreptata catre cel mic, tinerele mame isi doresc sa aiba parte si de succes profesional sau, de ce nu, de timp liber pentru pasiuni si prieteni. Pe langa cresterea copilului, femeile au nevoie si de o alta perspectiva care sa le alunge rutina unei zile obisnuite si sa le ofere satisfactie financiara. Daca esti una dintre acestea, si daca te pricepi la prioritizarea sarcinilor si managementul timpului, poti avea si tu un job fara sa-ti sacrifici viata de familie. Iata ce poti lucra, daca esti o viitoare mama:

Job in IT

Cu toate ca un copil iti poate aduce si cel mai intens, solicitant si satisfacator job,  femeile vor mai multa flexibilitate. Ei bine, unul dintre domeniile extrem de cautate in acest secol al vitezei este IT-ul. Verifica aici cat de multe firme activeaza in acest sector si vei intelege cat de mare nevoie este de specialisti. Web designer, programator sau grafic designer sunt cateva dintre joburile disponibile in zona IT. Marele avantaj pe care il ofera e acela ca pot fi efectuate chiar de acasa. Mai exact, nu trebuie sa pleci nici macar doua-trei ore de langa copilul tau, ci doar sa ai cunostinte IT, o buna conexiune la internet si un calculator performant.

Contabil

Indiferent ca vorbim de un start-up sau de o corporatie, orice firma are nevoie de un contabil. Daca ai lucrat pana sa devii mama in acest domeniu, nu trebuie sa te intorci la locul tau de munca, ci poti tine contabilitatea pentru mai multe firme, chiar de la tine de acasa. Important este sa fii la curent cu ultimele modificari fiscale, sa ai abilitatea de a lucra in programele de contabilitate si sa te pricepi foarte bine la cifre.

Translator

Cunostintele de limbi straine pot fi valorificate foarte usor, atunci cand ai un copil. Daca stii una sau mai multe limbi de circulatie internationala sau exotice, poti colabora cu diferite companii sau persoane fizice si sa te bucuri de castiguri substantiale. Nu depinzi de un anumit interval orar pentru a lucra si nici nu conteaza in ce domeniu ai mai activat. Trebuie doar sa dovedesti cunoasterea aprofundata a unei limbi straine. In cazul in care vorbim de o experienta pe o pozitie similara, atunci mai mult ca sigur vei gasi extrem de usor un job ca translator.

SEO Specialist

In ultima perioada, SEO a capatat o popularitate aparte. Tot mai multe firme vor ca website-urile lor sa ajunga pe primele pozitii in motoarele de cautare si apeleaza la specialistii care stiu sa scrie si sa aseze informatia in pagina astfel incat sa fie usor de gasit. Un astfel de job poate fi, cu usurinta, realizat din confortul propriei case. Misiunea ta va fi sa identifici zonele unde pot fi aduse imbunatatiri si sa oferi o mai buna vizibilitate site-urilor, in scopul cresterii vanzarilor.

Asistent virtual

Daca ai un atestat in organizarea lucrurilor si a timpului, atunci un astfel de job este perfect pentru tine. Printre sarcinile unui asistent virtual se numara raspunsul cat mai prompt la e-mailurile primite de managerul tau, coordonarea intalnirilor, planificarea sedintelor sau monitorizarea postei electronice. Practic, trebuie sa ai capacitatea de a organiza si mobiliza oamenii, dar si sa detii abilitati excelente de comunicare.

Agent de vanzari

Ca mama, unul dintre lucrurile pe care le poti face pentru a fi remunerata este sa devii reprezentat pentru firmele care comercializeaza anumite produse. Poate fi vorba despre promovarea cosmeticelor, vanzarea articolelor pentru copii sau a unor produse pentru casa si gradina. Sunt o multime de companii care cauta astfel de persoane, asa ca, le poti alege pe cele care impartasesc aceleasi valori ca si tine. 

Dupa ce devii mama, timpul tau va fi in cea mai mare parte dedicat copilului tau. Totusi, astfel de joburi iti pot garanta un venit fix sau flexibil, in fiecare luna, si iti ofera sansa de a incerca diferite activitati profesionale. Pe masura ce iti vei organiza mai bine sarcinile zilnice, vei beneficia de joburi care sa-ti ofere si mai multa satisfactie personala si financiara.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns