Mama antreprenor in doar cativa pasi

Mama antreprenor este, asa cum sugereaza si numele, o femeie care indeplineste in acelasi timp ambele roluri: cel de mama si cel de antreprenor. O astfel de femeie are o motivatie puternica, datorita careia nu este nevoita sa aleaga intre cariera si familie. Aceasta femeie se straduieste sa fie o mama grozava si un antreprenor de succes.

Mama antreprenor in doar cativa pasi

Mama antreprenor in doar cativa pasi

In zilele noastre, tot mai multe mame isi deschid propria lor afacere. Cresterea unui copil este o munca dificila, dar inaltatoare, in acelasi timp. Insasi experienta de mama te poate face sa simti ca poti obtine orice iti doresti, poti sa iti atingi toate obiectivele. Insa, in acelasi timp, iti creeaza dorinta de a le oferi copiilor tai tot ce este mai bun in viata.

Unul dintre motivele care le determina pe mame sa devina antreprenori este programul deloc flexibil. In general, programul de munca de la 9 la 17 nu prea le permite sa se ocupe de viata personala si de copii. In plus, sunt multe locuri de munca unde mamele nu se pot invoi de fiecare data cand au nevoie, pentru copiii lor. Asadar, ce poate fi mai atragator decat sa devii un antreprenor?

Pasi ca sa devii mama antreprenor

Daca iti doresti sa devii si tu o mama antreprenor, iti aratam ce ai de facut. In primul rand, trebuie sa stii ca pentru a fi o mama antreprenor, este necesar sa tratezi situatia cu seriozitate. Ambele responsabilitati presupun organizare, gestionare si ingrijire.

Fii eficienta si planifica din timp

Profita de orice oportunitate de a economisi timp si a simplifica lucrurile. Foloseste scurtaturile pentru a duce copiii la gradinita sau scoala si pentru a ajunge la birou. Incearca sa inchei fiecare zi cu o lista de sarcini si sa pregatesti totul pentru ziua urmatoare. Foloseste un calendar pentru a tine evidenta obligatiilor tale personale si profesionale.

Mentine-te sanatoasa

Atat in calitate de mama, cat si de antreprenor, vei pune familia si cariera mai presus decat propria sanatate. Dar sanatatea ta este la fel de importanta precum cea a copilului tau. Asadar, asigura-te ca introduci obiceiuri sanatoase in viata ta si ia cate o pauza cand simti ca este necesar.

Lasa-ti copiii sa te ajute

Daca ai copii mai mici, poti sa le oferi diverse sarcini usoare, pentru a-i tine ocupati si a te ajuta cu sarcinile pe care le ai de indeplinit. Daca ai copii mai mari, poti chiar sa le dai sarcini mai dificile, legate de afacerea ta. Vei primi astfel ajutorul copiilor, iar ei vor invata adevarate lectii.

Profita de ajutor

Multe mame isi doresc sa faca totul pe cont propriu, insa pentru a fi o femeie de succes, trebuie sa inveti sa imparti sarcini. Profita de comunitatile care au grija de copiii persoanelor ocupate, precum gradinitele cu program prelungit sau centrele de joaca.

Prioritizeaza problemele serioase

Nu trebuie sa iti ignori familia, dar nici afacerea. Asigura-te ca iti faci – mental, macar – o lista a prioritatilor pe care sa o respecti.

Motiveaza-te

Nu-i asa ca obisnuiesti sa le oferi copiilor tai cate o recompensa atunci cand fac un lucru pe care nu ar fi vrut? Ei bine, nu doar copiii merita recompense, ci si tu. Motiveaza-te, oferindu-ti un moment de relaxare – poate chiar un pahar cu vin – la finalul zilei.

Concentreaza-te la un lucru odata

Stii si tu cum o mama este multifunctionala, nu-i asa? Este bine sa fii asa, daca esti o mama antreprenor, dar uneori trebuie sa te concentrezi doar asupra unui singur lucru. De exemplu, te inchizi in birou ca sa rezolvi sarcinile. Sau eviti emailul timp te o ora sau doua, pentru a te juca cu copiii.

Nu te invinovati

Vor exista momente cand vei simti ca nu acorzi suficienta atentie anumitor aspecte din viata ta. Nu te invinovati! Esti motivata din motive corecte si te straduiesti sa faci ceea ce este mai bine pentru tine si familia ta.

Distribuie:
This entry was posted in Cariera.

Lasă un răspuns