Despre consumul de ceai verde si influenta sa pozitiva in organism

Cu siguranta orice persoana interesata de starea proprie de sanatate a auzit pana acum de recomandarile specialistilor in nutritie privind consumul de ceai verde. Asadar, acest tip de ceai trebuie mai mult decat sigur sa faca parte din lista de trucuri indispensabile sanatatii.

Fiind un tip de ceai extras doar din frunzele plantei Camellia sinensis printr-o procedura de oxidare minima, acesta cuprinde in compozitia sa urmatoarele: taninuri catehice, galice, mixte; flavonoide; acizi polifenolcarboxilici, zaharuri, triterpene, vitamina C, substante anorganice (asa cum sunt: potasiul, aluminiul si fluorul) si alcaloizi (asa cum sunt: cafeina, teobromoina, alcooli liberi si teofilina).

ceai verde

Principalele beneficii ale consumului de ceai verde pentru sanatate

Avand in vedere elementele pe care le contine, consumul de ceai verde are influente deosebite atat pentru sanatate, cat si pentru frumusetea persoanelor interesate de acest produs:

  1. Are un rol deosebit de important in reducerea nivelurilor de colesterol din cadrul sangelui prin uleiurile esentiale pe care le contine.
  2. Imbunatateste starea de bine generala, stimuleaza energia, dar si revitalizeaza ca urmare a unui continut de cofeina mai scazut decat cafeaua. De asemenea, cofeina se elibereaza prin consumul de ceai verde mai lent in organism, desi isi face efectul imediat. Cel mai important aspect in acest sens tine de prelungirea efectelor mentionate comparativ cu situatia in care se apela la consumul de cafea.
  3. Ceaiul verde actioneaza in organism si ca un eficient stimulent al circulatiei sangiune, reusind astfel sa previna afectiunile cardio-vasculare.
  4. Prin cofeina cuprinsa in compozitia ceaiului verde, se va sprijini activarea functiilor de baza metabolice, precum si cele ale sistemului digestiv, reusind in acest fel sa se elimine toxinele din organism in cea mai eficienta, dar si sigura maniera.
  5. Intrucat ceaiul verde se bucura de un continut ridicat de antioxidanti, se remarca faptul ca acesta poate reduce riscul de aparitie al tipurilor de cancer la colon, plamani, al sistemului digestiv, la san, prostata sau al pielii si, de asemenea, poate sprjini prevenirea dezvoltarii lor.
  6. Prin intermediul continutului de polifenoli al ceaiului verde se sprijina si se contribuie la procesul de reducere a absorbtiei grasimii in sange. Asadar, alaturi de scaderea colesterolului, ceaiul verde este un bun adjuvant al celor interesati de pierderea in greutate si de reducerea greutatii corporale.
  7. Ceaiul verde reuseste cu ajutorul continutului de L-teanina sa imbunatateasca considerabil tonusul psihic, astfel incat persoana care va consuma acest tip de ceai va avea o stare de bine generala.
  8. Poate preveni aparitia infectiilor la nivelul organismului.
  9. Reuseste sa incetineasca progresul diabetului, fiind un tip de ceai extrem de benefic.
  10. Previne intr-o maniera eficienta aparitia obezitatii.

Persoanele interesate de a se bucura de beneficiile aduse in cadrul organismului de consumul de ceai verde trebuie sa aiba in vedere si faptul ca pentru a absorbi cu mult mai bine antioxidantii, dar si alti compusi ai ceaiului verde este indicat sa se bea o cana cu acest produs de cateva ori pe zi.

De asemenea, in mod definitoriu trebuie notat faptul ca ceaiul verde are un rol deosebit si in cosmetica, reusind sa faca minuni pentru par si pentru piele.

Pentru a achizitiona tipul de ceai verde ideal pentru amplificarea starii generale de bine, puteti accesa magazinul online livadacuceai.ro, administrat de o firma specializata in acest domeniu, care vine cu o oferta diversificata de ceaiuri benefice pentru sanatate. De asemenea, modul de preparare si utilizare al ceaiului il veti gasi sub forma celei mai bune recomandari a iubitorilor de ceaiuri de la Livada cu Ceai tot pe site-ul mentionat mai sus.

Distribuie:

Lasă un răspuns