Sfaturi pentru a-ti invata copilul cum sa conduca !

Cu siguranta, orice mama se sperie la ideea ca prichindelul sau va creste si va fi pus in situatia de a conduce. Strazile sunt periculoase, iar cel mic va ramane copilul tau toata viata. Nu ai cum sa eviti momentul, insa ceea ce poti sa faci este sa iti inveti copilul sa conduca din timp. Cum faci asta? Ii cumperi o masinuta electrica de jucarie  si iesi cu el in parc.

Cu ajutorul unei masinute electrice va invata cum sa evite obstacole, cum sa fie atent la cei din jur, cum sa reactioneze in situatii limita si cum sa tina directia masinutei. In plus, isi va imbunatati foarte mult reflexele si va petrece timp pretios in aer liber.

Ce trebuie sa faci tu pentru ca rezultatele sa fie cat mai bune?

  1. Trebuie sa iti pastrezi calmul atunci cand copilul este la volanul micii masini si pare a nu controla foarte bine volanul. Va invata singur cum sta treaba cu controlul masinii. Evident, inainte de a-l pune la volan este bine sa ii oferi toate instructiunile de care are nevoie, iar pentru asta trebuie sa citesti toate instructiunile pe care le ai la indemana.
  2. Trebuie sa ii dai mereu indicatii. Cel putin in primele zile, cand invata sa se descurce cu masinuta electrica, copilul trebuie sa auda mereu indicatii de la tine. Spune-i in ce directie trebuie sa mearga, cum sa vireze si cand sa se opreasca. Pastreaza indicatiile cat mai scurte si simple, insa.
  3. Daca are probleme, incearca sa il incurajezi sa continue. De multe ori, atunci cand nu se descurca copiii isi pierd interesul si entuziasmul. Este nevoie de incurajare din partea ta, iar lucrurile vor deveni din nou interesante.
  4. Gandeste jocuri si obstacole. Nu te multumi sa il vezi pe copilas conducand. Daca vei sa ii imbunatatesti reflexele si sa ii oferi o baza solida in ceea ce priveste capacitatea de a conduce, inventeaza jocuri. Pot fi curse cu obstacole sau jocuri in care trebuie sa mearga cu masinuta pentru a atinge anumite puncte.

Atunci cand iti inveti copilul sa conduca este bine sa il inveti sa aiba si grija de masinuta. El va fi cel care o va conduce, deci el este cel care trebuie sa o ingrijeasca. De asemenea, trebuie sa acorzi o atentie sporita sigurantei, asadar, inainte de fiecare iesire in aer liber este bine sa verifici masinuta si sa te asiguri ca nu reprezinta un pericol pentru copil.

Masinuta electrica se poate transforma intr-o experienta de neuitat pentru orice prichindel, asadar, daca inca nu ai achizitionat una, intra pe autokids.ro si caut-o pe cea potrivita.

Distribuie:

Lasă un răspuns