Cum alegi canapeaua pentru sufragerie?

Bel Ami (2) res_im

Canapeaua este piesa centrala care creeaza stilul unei sufragerii. Pentru ca reprezinta obiectul cel mai intrebuintat al camerei de zi, caracteristicile cu care aceasta este inzestrata sunt esentiale si trebuie sa le acordam o atentie sporita. Specialistii www.mobshop.ro au intocmit o lista cu sfaturi care sa va ajute sa alegeti pentru camera de zi o canapea functionala, care sa raspandeasca rafinamentul in intreaga incapere.

Dimensiunea  reprezinta primul factor de care trebuie sa tineti cont atunci cand mergeti sa achizitionati o canapea noua. Pentru a o stabili, masurati cu exactitate spatiul disponibil al sufrageriei si, mai ales, locul in care doriti sa plasati canapeaua. Daca este prea mare este posibil sa nu o puteti introduce in casa, iar, daca reusiti totusi asta, indisponibilitatea spatiului din camera va crea un disconfort marit. In plus, o nepotrivire cat de mica poate da peste cap toate planurile de amenajare ale intregii camere.

Exista o serie de stiluri clasice de canapele, care sunt standard in intreaga lume. Aici se includ modelele Bridgewater, Camelback, Chesterfield, English, Lawson sau Tuxedo. Aceste denumiri pot sa nu insemne nimic pentru dumneavoastra acum, dar o data ce porniti in cautarea canapelei ideale, numele lor vor deveni familiare. Stilul canapelei este dat si de brate, forma picioarelor si a pernelor. De exemplu, bratele rotunjite spre exterior se potriveste in spatii mai traditionale, in timp ce bratele drepte sunt mai potrivite in camerele moderne, avand un stil mai casual. Pentru a face ca spatiul sa para mai mare, specialistii in mobilier va recomanda sa optati pentru canapele cu brate joase sau chiar deloc.

Materialul din care este confectionata canapeaua reprezinta un alt elemente caruia trebuie sa-i acordati atentie. Pielea este mai rezistenta decat materialele textile, insa pentru o incapere moderna si jucausa, bumbacul pastelat poate fi o optiune. Daca aveti copii in preajma este indicat sa va ganditi la materiale rezistente si usor de curatat.

De cele mai multe ori afirmam „Think outside the box”, dar in cazul saltelelor este bine sa gandim la „in interior”. Asta inseamna ca, dincolo de husa ce acopera canapeaua, este bine sa va informati si asupra a ceea ce se gaseste in interiorul ei. Pentru a-si pastra forma cat mai mult timp, canapeaua trebuia sa fie confectionata din materiale rezistente, care rezista la presiunea corpului uman.

Nu exista nicio regula conform careia o sufragerie trebuie sa aiba o canapea. In functie de stilul pe care doriti sa-l dati  camerei, puteti opta si pentru alte suporturi de relaxare.

Achizitionarea unei canapele implica timp si bani. O data ce ati stabilit cu exactitate modelul dorit, nu urmeaza decat sa va bucurati de momentele petrecute in camera de zi, relaxandu-va pe canapea in timp ce priviti un film la televizor sau cititi o carte.

Sursa: www.mobshop.ro

Distribuie:

Lasă un răspuns