Cum sa imbunatatesti comunicarea intr-o relatie

Comunicarea este secretul succesului oricarei relatii, fie ea de afaceri, de prietenie sau de dragoste. Din pacate multi dintre noi nu acordam suficienta atentie acestui aspect. Daca observati ca exista probleme de comunicare intre voi si parteneri, incercati sa rezolvati problemele din timp si nu le lasati sa se agraveze, iar in ajutorul vostru iata cateva ponturi care sa va ajute sa imbunatatiti comunicarea dintre voi.

  • Incercati sa va deschideti unul catre celelalt si sa discutati si lucruri mai intime si nu doar despre cele superficiale. Ar trebui sa incercati sa fiti mai deschisi fata de partener si sa incercati sa fiti mai toleranti si intelegatori fata de ceea ce spune si face partenerul vostru.
  • Daca partenerul vostru nu este foarte comunicativ de felul lui, acordati mai multa atentie felului in care se comporta el. Cateodata limbajul non verbal poate sa exprime mai multe decat cuvintele.
  • Invata sa te exprimi direct fara sa lasi loc la echivocuri. Partenerul nu are cum sa ghiceasca ceea ce se intampla in capul tau decat daca tu ii spui. Cel mai bine este sa fii deschis cu el si sa ii spui exact ceea ce vrei, pentru a fi sigura ca nu va intelege gresit lucrurile.
  • Pune-te in locul partenerului. Incearca sa nu faci reprosuri sau sa te revolti fara a te pune in locul partenerului. De multe ori adevarul are mai multe fete, si este bine sa afli si punctul lui de vedere inainte de a te aventura in conversatie.
  • Incurajeaza-ti partenerul sa isi exprime parerea. De multe ori punem prea multe intrebari sau vorbim prea mult nelasandu-ne partenerul sa isi exprime parerea. Un astfel de comportament nu numai ca nu rezolva conflictele de moment, dar pe termen lung poate sa duca la o deteriorare a relatiei.
  • Petreceti-va timp impreuna distrandu-va. Faceti lucruri care va fac placere la amandoi, sau daca sunteti mai aventurieri puteti incerca mereu lucruri noi impreuna.
Distribuie:
This entry was posted in Familie.

Lasă un răspuns