Cum alegi primul instrument muzical pentru copilul tau?

Toti copiii sunt atrasi de sunete si inca de la primele cuvinte ajung sa imite melodiile pe care le aud in stanga si in dreapta. Nu toti prichindeii au ureche muzicala sau talent, insa toti pot canta, deoarece o astfel de activitate le mareste capacitatea creierului, ii linisteste si ii stimuleaza sa aiba incredere in propriile forte. Cel mai la indemana mod de a canta este vocal, insa daca vrei un copil care sa beneficieze cat mai mult de pe urma muzicii, il poti indruma spre un instrument muzical.

Cum alegi primul instrument muzical pentru copil?

In general, primul instrument muzical trebuie sa depinda de varsta celui mic, de cat de lungi sau scurte ii sunt degetele si de preferintele lui. Daca si-a exprimat deja dorinta pentru a canta la un anumit instrument, lucrurile sunt clare. daca nu, trebuie sa analizezi putin optiunile pe care le ai.

Poti opta pentru instrumente cu clape, cum ar fi pianul, orga sau sintetizaotrul, poti alege instrumente cu corzi ( vioara, violoncel, contrabas, chitara, bas, etc ), te poti orienta spre instrumente de suflat sau, daca ai suficient spatiu si nu foarte multi vecini, spre instrumente de percutie.

In general, atunci cand alegi primul instrument trebuie sa tii cont de o serie de detalii. Pe langa preferinta celui mic, trebuie sa tii cont de varsta lui.

Instrumentele cu clape, spre exemplu, sunt potrivite pentru copiii de 7-10 ani.

Instrumentele cu corzi pot fi potrivite si pentru copiii mai mici, exceptand violoncelul, care poate fi foarte mare pentru mainile prichindeilor.

Daca vrei un copil care sa invete instrumente de suflat sau instrumente de percutie, atunci este bine sa astepti pana in momentul in care acesta face peste 8-10 ani, deoarece sunt destul de greu de utilizat.

Opteaza pentru instrumente muzicale de buna calitate, deoarece acestea pot fi o investitie pe termen lung, iar copiii invata mult mai usor atunci cand au la indemana un instrument bun.

Muzica este parte a vietii noastre si trebuie sa fie aprofundata de fiecare dintre noi, indiferent ca dorim sa facem o profesie din muzica sau pur si simplu sa o pastram drept pasiune. Aceasta poate oferi  multime de avantaje, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns