Jucarii interactive potrivite pentru un copil pana in 6 luni

Jucarii interactive potrivite pentru un bebelus

Nou-nascutul are o nevoie accentuata de stimulare senzoriala, asadar jucariile trebuie sa raspunda acestei nevoi. Este bine sa ii cumperi copilului atat de mic jucarii care sa il stimuleze senzorial, foarte colorate si cu anumite sunete, linistite, care sa il ajute sa se relaxeze. Textura jucariei trebuie sa fie moale, sa nu existe piese care sa se poata desface astfel incat sa le poata inghiti. Copilul invata in aceasta perioada foarte multe lucruri: el isi dezvolta motricitatea, simtul miscarii, spiritul de observatie, aprecierea distantei, marimii etc.

 

Jucarii potrivite pentru un copil de la 6 luni la 1 an

 

jucarii interactive toysmallIata ca bebelusul incepe sa se ridice, sa stea pe burtica, sa mearga de-a busilea. Se afla in etapa de cunoastere si de cercetare, asa ca va fi mai mult ca sigur incantat de jucarii. Pentru prima oara capabili sa se miste, copiii sunt mult mai activi si mai dornici sa exploreze mediul. Ati putea sa le oferiti jucarii interactive, bebelusul putand apasa pe butoane si mai ales va putea sa le manipuleze mai usor. Foarte benefice sunt si cartile cu imagini mai mari, acestia fiind interesati sa descopere cat mai multe.

 

Jucarii potrivite pentru un copil de la 1 an la 2 ani

Copilul va fi interesat in continuare de noi si noi descoperiri si isi va dori de data aceasta tot mai multe jucarii. Se va afla in etapa in care va putea construi lucruri simple, va putea asambla piesele mari ale unui Lego sau chiar un puzzle cu putine piese si destul de mari. Cum memoria vizuala inca nu este formata, copilul poate petrece minute bune facand jocuri repetitive si miscand in acelasi fel o jucarie. Va iubi in continuare jucariile interactive, cele pe care le poate manevra, precum un trenulet, o masina, calut, dar si papusile si plusurile.

 

Jucarii potrivite pentru un copil de la 2 – 3 ani

Un copil aflat la aceasta varsta va fi fascinat de papusi si masinute. Va dori sa isi imbrace papusile, sa le pieptene, sa le adoarma. De asemenea, un baiat va construi piste de masinute si va urmari atent traseul masinii sale preferate. Va ramane in continuare apropiat de puzzle si Lego. Pe langa jucariile de dinainte, putem acum sa le introducem pe cele care imita activitati sociale: copilul vorbeste la un telefon de jucarie, are gentuta cu lucruri, mananca din farfurii de plastic etc.

 

Jucarii potrivite pentru un copil mai mare de 3 ani

Copilul este in continuare mare amator de jocuri fizice, asadar jucariile care ii permit sa se miste sunt foarte potrivite: triciclete, mingi, echipament de catarare. In paralel insa, copilul poate sa fie fascinat de jocuri statice, mai linistite. El poate construi, poate face puzzleuri, jocuri de memorare. Toate jucariile care sunt potrivite pentru cei de 3 ani sunt potrivite si pentru prescolari, la nivele din ce in ce mai complexe.

 

Jocurile pe calculator, desi sunt foarte apreciate de copii, nu le sunt cu adevarat folositoare, pentru ca ei invata in primul rand prin miscare si exercitii fizice, si nu cand stau si urmaresc miscarile de pe un monitor. Toata energia fizica pe care copilul nu are sansa sa o consume prin joc fizic se va transforma intr-o stare de tensiune si agitatie.

 

Distribuie:

One comment

  1. Mihaela says:

    Foarte bun articol multumesc! Al meu tocmai ce a implinit 5 anisori si am inceput sa ii cumpar jucarii educationale care ii dezvolta abilitatile pentru viitor, am gasit o multime de optiuni

Lasă un răspuns