Cum alegi salteaua pentru bebelusul tau?

salteleOrice proaspata mamica isi doreste totul pentru copilul sau. Astfel, fiecare detaliu devine colosal, atunci cand este vorba despre copil. Alimentatia, aerul pe care il respira, modul in care sunt construite jucariile, persoanele care intra in contact direct cu el si lucrurile care il fac fericit, trist, nervos sau speriat, devin astfel parte integrata din preocuparile mamicii.

Un element neglijat de multe ori insa, este salteaua. Copilul doarme extrem de mult, mai mult decat o facem noi, motiv pentru care salteaua pentru patutul celui mic trebuie sa fie aleasa cu o atentie sporita. Aceasta poate sa aiba implicatii serioase in ceea ce priveste sanatatea celui mic .

Pantru a putea alege salteaua perfecta, primul lucru pe care trebuie sa il cunosti este modul in care sunt construite saltelele si evident, tipurile de saltele pentru care poti opta. Daca vrei o varietate uriasa de saltele de unse sa alegi, click aici ! EXPERT SALTELE este un magazin care acopera toate necesitatile legate de acest aspect si poate oferi calitate sporita.

Care sunt tipurile de saltele pe care le poti alege?

La fel ca si in cazul adultilor, saltelele pentru copii sunt de mai  feluri. poti alege saltele cu spuma, saltele cu arcuri, saltele cu fibra de cocos sau diverse saltele mai mult sau mai putin populare, cum ar fi cele cu apa. Indiferent care este modelul si materialul pentru care optezi, este bine sa te asiguri ca salteaua este cat mai densa si ferma. Desi exista tendinta de a achizitiona saltele cat mai moi pentru cei mici, cel mai indicat este sa se opteze pentru o varianta densa si elastica.

Elementele pe care trebuie sa le iei in considerare sunt urmatoarele:

  • Marimea. Salteaua trebuie sa fie fixa in patut, in asa fel incat sa nu poti strecura degetele intre ea si acesta. In caz contrar, exista riscul de sufocare sau imobilizare pentru cel mic. Grosimea este si ea importanta, fiind recomandata o grosime de maxim 13 centimetri.
  • Fermitatea. O saltea moale prezinta riscul de sufocare, motiv pentru care una ferma este cea mai indicata. Medicii recomanda chiar sa achizitionezi cea mai dura saltea pe care o gasesti.
  • Ventilatia. La fel ca si in cazul saltelelor pentru adulti, cele pentru copii trebuie sa poata oferi o ventilatie cat mai buna. Gandeste-te la faptul ca bebelusul este in perioada in care face pe el, motiv pentru care nu este prea igienic sa aiba o saltea care sa retina mirosurile.

 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *