Cum creștem imunitatea copiilor?

Imunitatea copiilor este un subiect întotdeauna de actualitate, iar părinții fac mari eforturi pentru a le asigura copiilor tot ceea ce este necesar pentru ca ei să fie protejați. Alimentația sănătoasă, sportul adecvata varstei copiilor și hidratarea reprezintă principalele atuuri care conduc către o imunitate ridicată,  însă o dată cu acestea, din dieta zilnică a unui copil nu ar trebui să lipsească suplimentele nutritive naturiste, precum capsulele First Defense, unele dintre cele mai bune suplimente pentru imunitate.

Ce reprezintă imunitatea?

Imunitatea este definită ca fiind răspunsul organismului la potențiale amenințări venite din mediul exterior, cum ar fi virușii sau bacteriile, care conduc uneori către infecțiile virale sau bacteriene. Practic, cu cât organismul este mai puternic, el va avea un răspuns mai bun, în sensul că va lupta cu o mai mare ușurință cu factorii amenințători. Firește, acest lucru poate însemna că organismul poate trece peste boală fără ca aceasta să îl afecteze, sau poate face doar o formă ușoară, cum ar fi celebrele deja răceli, denumite în popor guturai.  Suplimentele naturiste se ocupă exact cu întărirea organismului în fața răcelilor și a virozelor, iar gama de produse de acet tip este foarte ampla. Vezi aici mai multe produse naturiste pentru copii care pot crește imunitatea copiilor, de la cele mai fragede vârste.

Dacă până la vârsta de 6 luni se recomandă alăptarea nou-născutului și a sugarului tocmai pentru a-i crește imunitatea, o dată cu perioada diversificării lucrurile se schimbă ușor. Alăptarea poate continua, însă nu va fi suficient. La un moment dat, cel mai aproape de intrarea în colectivitate a copilului, va fi necesar ca acesta să consume mai multe vitamine și produse naturiste care să îi fortifice organismul și imunitatea.

Cum se folosesc suplimentele pentru imunitate pentru copii?

Aceste suplimente pot fi recomandate de către medic, însă în același timp și părinții pot lua decizia să ofere copiilor. O serie de analize ar putea fi edificatoare în vederea stabilirii nevoilor de consum, sau a carențelor în ceea ce privește unele vitamine. Este important să știi însă că există suplimente naturiste dedicate exclusiv copiilor, gândite și produse astfel încât să satisfacă dozele zilnice necesare de vitamine.

Spre exemplu, produsele Childlife sunt deja cunoscute pe piața de profil pentru multitudinea de suplimente oferite exclusiv copiilor. Vitamina C, multivitaminele, complexul Colostrum, calciul, vitamina D3 sau vitamina K2, toate acestea au un rol foarte bine definit în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Vitamina D3 este folosită în primii doi ani de viață tocmai pentru a suplini lipsa expunerii la soare, iar efectele sale sunt absolut benefice în ceea ce privește dezvoltarea osoasă și în închiderea fontanelei bebelușilor până la doi ani de viață, dar și în prevenția rahitismului (semnele rahitismului se pot observa în primă fază în zona coastelor bebelușilor, care devin evazate). Suplimentele Chialdlife pot fi găsite pe siteuri specializate, urmând cu strictețe regulile de tratament, fără a depăși dozele zilnice recomandate.

Vitamina C are un aport major în creșterea imunității, nu doar pentru că este un foarte bun stimulant în ceea ce privește alimentația, ci și pentru că ajută la stabilizarea colagenului, care are implicații majore asupra organismului. Acest elixir al tinereții ne ajută să beneficiem de un ten frumos, de articulații sănătoase și de poftă de viață, lucruri care se dezvoltă în copilărie, cu ajutorul suplimentelor potrivite, a unei alimentații sănătoare și a unui stil de viață sănătos.

Copiii nu pot alege la vârste fragede să trăiască sănătos, iar aici intervine maturitatea părintelui, care va trebui să aleagă pentru copil acele lucruri benefice pentru dezvoltarea sa armonioasă. Hrana, sporturile, hidratarea și suplimentele nutritive, iubirea necondiționată și grija, acestea sunt de fapt bazele dezvoltării unui viitor adult sănătos.

Distribuie:

Lasă un răspuns