Cum ii educam pe cei mici pentru un viitor mai bun

educarea copiilor2

De multe ori ne intrebam cum ne putem educa copiii pentru a alege calea cea buna, spre un viitor stralucit si plin de realizari.

Experientele din copilarie, educatia primita la scoala sau acasa, cercul de prieteni, a facut intotdeauna o impresie si a influentat in dezvoltarea lor de adult.

Inca de cand sunt mici trebuie sa le impuneti un  program de dormit, de invatat pentru orele de la scoala, program de joaca dar si de uitat la TV, nu este bine ca un copil sa se uite mai mult de 2h pe zi la tv, trebuie sa isi traiasca copilaria, asa cum am facut-o si noi cand eram de varsta lor, asa ca nu le taiati programul de joaca cu prietenii.

Este foarte important sa socializeze cat mai mult, in parc cu ceilalti copii, la gradinita, scoala, oriunde are posibilitatea, acest lucru dezvolta in el diferite avantaje pentru atunci cand va fi mare.

Un alt lucru pe care trebuie sa il luati in considerare este mediul familial, este necesar sa fie un mediu cald, optimist, in care parintii sa se comporte civilizat si sa nu tipe, aceste aspect le va asimila si copilul mai departe, iar un mediu familial bun este cea mai buna metoda de a educa copiii.

In cazul in care parintii nu se inteleg foarte bine, sau chiar au divortat, incercati sa-i faceti pe cei mici sa nu simta acest lucru, sa nu vada acea raceala dintre voi, certurile sau alte discutii mai aprinse, deoarece se vor aduna in subconstientul lui, iar cand va fi mai mare veti vedea ca va avea mici sechele in ceea ce priveste o relatie cu oricine, va avea o teama.

Iesiti cat mai mult impreuna, jucati-va cat de mult puteti cat sunt mici, veti duce dorul acestor lucruri cand se vor face mai mari si nu vor mai petrece timpul cu voi, si oferiti-le tot sprijinul de care au nevoie pentru o dezvoltare cat mai buna.

 

educarea copiilor3

Distribuie:

Lasă un răspuns