Cum iti determini sotul sa te ajute in gospodarie?

Din pacate in multe familii impartirea sarcinilor din gospodarie este ca si inexistenta. Astfel dupa munca, copii si iesirile sociale, muncile casnice revin in grija femeii. Pentru a evita ca in timp acest lucru sa devina o greutate in relatia voastra si sa nu simtiti ca plecati de la un job pentru a ajunge la altul, incercati sa va determinati si motivati sotul sa participe alaturi de voi la treburile casnice.

Primul pas in aceasta directie este sa pui pe o lista toate lucrurile care trebuiesc facute, de la spalatul rufelor la dusul gunoiului. Incercati sa structurati toate aceste lucruri de pe lista si sa le impartiti in functie de preferinte si de abilitati. Nu uitati sa treceti pe lista si facutul cumparaturilor sau dusul animalelor la veterinar.

Incearca sa definesti activitatile dificile, moderate si usoare, si sa stabilesti timpul necesar terminarii fiecareia dintre ele. De asemenea poti sa te gandesti la metode pentru a va usura munca precum cumparatul unui nou aspirator, si sa il delegi pe sotul tau sa faca aceasta achizitie. Sigur ii va face placere.

Primul pas in a obtine ajutorul de care ai nevoie este sa il ceri. Este foarte posibil ca sotul tau sa nu isi dea seama ca nu mai faci fata si ca ai nevoie de ajutor. Inainte de a face reprosuri sau de a te supara incearca sa discuti cu el aceste aspecte.

Nu uita sa ii multumesti pentru ajutor si sa ii arati aprecierea ta. Incearca sa ii arati si sa ii explici cat de mult conteaza ajutorul lui pentru tine si pentru bunul mers al lucrurilor in casa voastra.

Incercati sa lucrati ca o echipa. Nu numai ca veti termina treburile mult mai repede, dar este posibil ca impreuna sa gasiti solutii mai practice care sa va faca sa castigati timp.

Nu in ultimul rand trebuie fii rabdatoare si sa nu te astepti ca lucrurile sa se intample peste noapte.

Distribuie:
This entry was posted in Familie.

One comment

Lasă un răspuns