Cum iti faci copii sa se inteleaga?

Ma gandeam zilele trecute cum as reusi sa cresc doi copii si sa-i fac sa se inteleaga. Toate prietenele mele au deja cel putin doi copii si vorbind cu ele mi-au dat cateva sfaturi foarte bune pe care vreau sa le impartasesc cu voi.

  • Timp petrecut in familie. Oricat de obositor ar fi jobul tau trebuie sa iti faci timp pentru a-l petrece impreuna cu familia, recomand activitati creative care va ajuta sa creati o legatura mai profunda, copii vad astfel ca au drepturi si obligatii egale, conflictele intre ei apar de obicei din acest motiv.
  • Invata-i sa se respecte. Copii trebuie sa-si respecte reciproc sentimentele, chiar si in momentele in care nu inteleg prea bine reactiile celuilalt, de exemplu atunci cand exagereaza in legatura cu o situatie.
  • Mediaza conflictele aparute doar in cazuri extreme. Copii gasesc solutii mai bune decat tine, in plus invata lectii importante despre compromis si munca in echipa. Daca totusi trebuie sa rezolvi un conflict incearca sa te concentrezi pe faptele concrete si pe rezolvarea problemei. Este cu adevarat o problema sau exagereaza pentru ca sunt obositi sau le este foame? Vor doar sa atraga atentia parintilor?
  • Vezi fiecare copil ca pe un individ unic. Incearca sa nu ii caracterizezi in functie de anul nasterii sau de talentul pe care il au, lasa-le spatiu pentru a-si dezvolta personalitatea, surprizele placute nu vor intarzia sa apara.
  • Nu lasa copii sa prefere un obiect impotriva relatiei dintre ei. Daca incep sa se certe pentru un obiect, fie o jucarie, un film sau calculatorul, nu-i mai lasa sa foloseasca obiectul respectiv.
  • Apreciaza lucrurile frumoase pe care le fac unul pentru celalalt.

Impartaseste cu noi cele mai bune metode pentru a-ti ajuta copii sa se inteleaga. Lasa un comentariu!

Distribuie:
This entry was posted in Familie.

Lasă un răspuns