Cum să construim bucătăria ideală și la ce să fim atenți când o amenajăm

Cum să construim bucătăria ideală și la ce să fim atenți când o amenajăm

Sunt pasionată de gătit. Arta culinară implică pricepere, talent și multă răbdare pentru învățare. Gătesc pentru familia mea regulat, iar când am reușit să ne cumpărăm casa noastră, cea mai mare atenție am acordat pentru bucătărie. De la mobile, vase felurite, aparatură profesională, cuptoare, până la elemente ce țin de structura internă a bucătăriei și te ajută să ții lucrurile sub control, am calculat fiecare pas. Un aspect important, care a cerut o informare serioasă, a fost reprezentat de subiectul coșuri de fum inox. Pentru că sunt o soluție sigură și completă de evacuare, devin cea mai înțeleaptă alegere atunci când îți construiești o casă și vrei o bucătărie ideală. Ușurința montării, posibilitatea de a-l folosi în funcție de necesități, durata de viață crescută, deoarece se elimină coroziunea, au răspuns dorinței mele, mai cu seamă că proiectul pentru casă a suferit modificări repetate. 

Întotdeauna mi-am dorit o bucătărie completă, care să răspundă planului meu de a învăța să gătesc cât mai profesionist posibil, să experimentez diverse feluri de mâncare, din cât mai multe culturi culinare și să am la îndemână un cuptor tradițional, care să-mi permită modalități ecologice de prepare a hranei, cu un consum de energie redus și păstrarea proprietăților nutritive ale alimentelor. O grijă sporită am avut și pentru hotă. Când a fost vorba de a cumpăra o tubulatură hotă a contat, cu precădere, ca în bucătărie să fie păstrată o temperatură adecvată, mirosurile neplăcute să fie evacuate, iar gătitul să fie cât mai atrăgător și pentru fetițele mele care, deși au de abia 10 și 12 ani, participă la treburile din căminul nostru, pe măsura puterilor pe care le au, desigur. 

Viața modernă a femeilor este aglomerată, împărțită între carieră, familie, datorii firești pentru construirea unui cămin, dar opțiunile pe care le au astăzi la îndemână le ușurează foarte mult munca. Soțul meu m-a ajutat enorm când am cumpărat coșul de fum din inox (care m-a scăpat de teama pe care o aveam față de problemele pe care coșurile vechi de fum le aduceau), hota, aparatele pentru bucătărie, lăsându-mi complet bucuria de a căuta zeci de vase potrivite, cuțite, ustensile și condimente felurite, din mai toate bucătăriile asiatice, europene, astfel încât să îi surprind zilnic. 

Coșul ne-a ajutat enorm să putem avea un cuptor și o plită cu ajutorul cărora să gătim cât mai apropiat de modul tradițional și sănătos de prepare al hranei. Cu ajutorul unei hote profesionale de inox am eliminat mirosurile excesive care, având în vedere familia noastră numeroasă și gătitul zilnic, în cantități mulțumitoare, ne-ar fi dat de furcă. 

Cred în alimentele sănătoase, legume și fructe proaspete, carne și lactate de țară, așa cum plita la care gătim cu lemne nu-mi aduce doar aminte de copilărie, ci îmi arată că am făcut cea mai bună alegere pentru familia mea, menținând un standard ridicat al vieții și sănătății noastre. Imaginați-vă cum este să coaceți turte pe plită, să gătiți tocană din legume proaspete în ceaun ori să fierbeți borșuri la foc temperat, auzind lemnele uscate care trosnesc. Apoi, să-ți bei ceaiul pe terasă, în vreme ce fumul se risipește-n zare și ai parte de liniștea atât de necesară unei vieți frumoase! 

Distribuie:

2 comments

Lasă un răspuns