Cat de importanta este deparazitarea animalului de companie?

Animalele pot fi atacate de paraziti externi care le slabesc organismul si produc boli, uneori fiind chiar fatale pentru micutii blanosi. Indiferent de varsta pe care o au sau de mediul in care traiesc, animalele tot pot contacta parazitii. Factorii care favorizeaza aparitia parazitilor sunt diversi, incepand de la factorii de mediu pana la imunitatea scazuta a animalului. Deparazitarea animalului de companie implica controlul la veterinar, dar si activitati pe care trebuie sa le faci tu.

Deparazitarea este astfel importanta pentru ca animalul tau sa fie protejat de daunatorii care i-ar putea afecta organismul. Totodata, deparazitarea animalului de companie este benefica si pentru stapanii lor. Oamenii pot fi infestati la randul lor de unii paraziti pe care prietenii necuvantatori ii poarta.

Parizitii cei mai intalniti care ataca animalele sunt teniile si ascarizii (intestinali); puricii, capusele si dermatofitii (externi). Odata cu contactarea acestor paraziti apar diferite simptome precum: lipsa de energie, scadere in greutate, tulburari digestive, lipsa poftei de mancare, leziuni sau rani externe, etc.

Cea mai sigura metoda de a-ti proteja animalul, dar si pe tine, este prin deparazitarea acestuia atat intern, cat si extern.

deparazitarea animalului de companie

 Deparazitarea animalului de companie- interna si externa

  1. Deparazitarea interna

Viermii intestinali sunt paraziti interni care ataca foarte des animalele, in special atunci cand sunt la o varsta frageda.

Teniile afecteaza si ele animalutul si provoaca anumite alergii care il fac sa se scarpine intr-una.

Pe langa acestia, mai sunt si alti daunatori care daca nu sunt tratati la timp, pot duce la boli grave. De aceea, cel mai bine este sa contactezi un medic veterinar te va sfatui in ingrijirea cainilor. De obicei deparazitarea interna se face prin pastile sau vaccinuri pe care doctorul veterinar ti le recomanda.

  1. Deparazitarea externa

Pentru deparazitarea externa, trebuie sa te implici mai mult decat sa il duci la veterinary. Asta pentru ca trebuie sa ai grija de blana si de corpul lui. In functie de varsta si greutatea animalului, poti folosi spray/pudra/pipete antiparazitare. Dar modul de folosire si frecventa vor fi decise tot de veterinar.

De asemenea, este foarte importanta igiena animalutului. De aceea, trebuie sa il speli, sa il periezi si sa il tunzi daca este nevoie. Pentru a achizitiona produse de cosmetica si igiena, poti intra pe un petshop online pentru o gama variata de articole.

Tot pentru protectia externa, poti achizitiona zgarzi care tin la distanta puricii si capusele, atat pentru caini si pentru pisici.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *