Cum să-ți decorezi casa cu mobila din lemn?

Cultura noastră milenară și-a lăsat puternic amprentele în orice domeniu al vieții sociale, iar excepție nu a făcut nici decorarea cu mobila din lemn. În prezent, atât exteriorul cât și interiorul caselor importă tot mai multe idei moderne la nivel de arhitectură și amenajare, iar acest lucru este unul benefic. Un element indispensabil al procesului de amenajare/reamenajare pe interior îl constituie mobila și accesoriile ei.

În casele spațioase cu un stil clasic de design, se optează deseori pentru mobila de lemn masiv, fie nouă, fie recondiționată. În apartamentele sau casele mai mici, acolo unde și spațiile locuibile sunt mai reduse se poate opta la fel pentru mobilă din lemn, însă se vor alege elemente mult mai ergonomice, care să se adapteze spațiului mic. Completarea spațiului de locuit cu mobilă potrivită nu este o misiune simplă, însă nu e o misiune care ar avea nevoie de avansate software-uri de proiectare. Totuși când vine vorba de mobila de lemn, există câteva condiții simple pentru a reuși să-ți organizezi spațiul cu brio.

Sfaturi pentru decorarea casei cu mobila din lemnmobila din lemn

  1. Nu combina în aceeași încăpere mobilă veche din lemn masiv cu obiecte de mobilier modern, decât dacă ai consultat pe deplin opinia unui specialist în domeniu. Mesele, scaunele sau dulapurile din lemn masiv trebuie să fie puse în evidență printr-o aranjare potrivită, fără excese, ținând cont de faptul că tipul dat de mobilă își adaugă valoare în timp, riscul că se va demoda prea curând fiind nul. Totodată, este foarte important ca mobilierul sa aibă o culoare naturală, asemeni culorii lemnului din care provine. Acest aspect oferă frumusețe mobilei. De regulă, lemnul are o culoare gălbuie-brună, însă în funcție de arborii din care mobila a fost fabricată nuanțele pot varia.
  2. Alimentează suprafețele de lemn cu suficientă lumină naturală

Acest truc va menține un aspect natural, estetic al materialului lemnos, lucru care va acorda un plus de valoare mobilei deținute. Dacă încăperea nu dispune de suficientă lumină naturală, puteți atrage mai multă lumină prin acoperiș, prin intermediul unui tunel de iluminare și astfel să lăsați lumina zilei să cadă asupra mobilei din cameră. Proiecția verticală a luminii este binevenită mobilei cu suprafețe fine, netede și alungite, însă în cazul elementelor mai sofisticate, proiecția se va face sub un unghi corespunzător, ca să nu se obțină prea multă umbră în jurul acestora. Dacă însă în cameră pătrunde prea multă lumină, se poate recurge la accesorizarea mobilei cu buchete de flori vii sau artificiale, rame pentru fotografii, cărți sau orice alte obiecte care vor „fura” din luminozitatea deranjantă a suprafețelor.

3. Încă o condiție ce îți va asigura succesul în operațiunea de aranjare a mobilei din lemn este să excluzi din cameră orice detaliu care va „ieftini” prin prezența sa valoarea mobilierului, dacă vorbim despre mobila din lemn masiv, mai ales. Deci anumite ornamente din plastic sau o țesătură ieftină tinde să atragă după sine imaginea de ansamblu în încăpere, de aceea, atunci când amenajezi un dormitor sau orice altă cameră, asigură-te că oferi suficientă valoare spațiului în care urmează să-ți petreci o bună parte din timpul tău.

Decorarea casei tale se referă în cea mai mare parte la exprimarea de sine, de aceea vei dori doar mobilierul care vorbește despre tine. Investiția pe care o faci în casa ta este o modalitate excelentă de a-ți exprima filozofia de a nu face nici un compromis și de a te simți înclinat pentru nimic altceva decât pentru lucrurile de calitate din viață.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *