Ce flori plantam toamna?

Chiar si toamna, iti doresti sa ai o gradina ingrijita, care sa arate bine. Chiar daca stii ca toamna nu este tocmai un anotimp prielnic pentru a planta flori, exista si anumite flori care trebuie plantate in acest sezon. Daca plantezi aceste flori toamna, in primavara te vei putea bucura de flori minunate, in toate culorile curcubeului, care vor transforma gradina ta intr-o minunata “gradin botanica”. Asadar, este momentul sa afli ce flori poti planta toamna, pentru a te bucura de o minunatie de flori colorate primavara.

Flori care trebuie plantate toamna

In general, toamna este momentul potrivit pentru a planta bulbi de flori. Bulbii de lalele sunt cei mai potriviti pentru a fi plantati toamna. Laleaua este o planta care supravietuieste in pamant, chiar si in conditii de viata nefavorabile, intrucat este ajutata de organele subterane. Poti planta bulbii de lalea incepand din lua septembrie. In unele cazuri, ii poti planta chiar si in luna decembrie, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat. Lalelele incep sa infloreasca din luna martie. Planteaza bulbii de lalea in zone insorite sau partial umbrite, in gropi cu o adancime de 10 centimetri. Este recomandat ca fixarea bulbului de lalea sa se realizeze intr-un strat de 2-3 centimetri de pamant maruntit la baza gropii. Bulbii trebuie plantati la o distanta de 10-12 centimetri intre ei. Bulbul trebuie asezat cu discul in jos.

Si bulbii de zambile trebuie plantati toamna. Zambilele infloresc primavara. Bulbii de zambile se planteaza asemanator cu cei de lalele, insa la adancimi putin mai mari, incepand cu 12 centimetri. Distanta dintre bulbii de zambile trebuie sa fie de 10 centimetri.

Alaturi de bulbii de lalele si de zambile, toamna se planteaza si bulbii de narcise. Narcisa este o floare cu bulbi pereni si este rezistenta la ger. Narcisele infloresc in martie si prefera zonele insorite sau partial umbrite. Planteaza bulbii de narcisa la o adancime de 12-15 centimetri, cu o distanta de 5-10 centimetri intre bulbi. Nu este recomandat sa plantezi narcisele in zone cu grad ridicat de umiditate, intrucat acest lucru poate cauza putrezirea bulbilor de narcise.

Alte flori care se planteaza toamna

Stanjeneii sau irisii planteaza toamna. Insa pentru a planta, trebuie sa te asiguri ca alegi doar bulbii sanatosi si nu foarte vechi. Inainte de plantare, bulbii de iris trebuie tratati cu fungicid, pentru a evita imbolnavirea lor. Planteaza bulbii de iris la o adancime de 15 centimetri, intr-un amestec de pamant, turba si nisip. Trebuie sa lasi o distanta de 25-30 centimetri intre bulbi.

Freziile sunt flori cu un aspect minunat, culori deosebit de placute, si un miros puternic, placut. Ca sa te poti bucura de aceste flori primavara, este recomandat sa plantezi bulbii de frezie toamna, intr-o zona luminoasa. Vei avea nevoie de un sol bine drenat, usor, la care poti chiar adauga putin nisip si ingrasamant de grajd. Pentru o plantare incununata de succes, este recomandat de catre specialisti sa uzi pamantul cu o zi sau doua inainte de a planta bulbii de frezie si sa te asiguri ca este bine maruntit. Dupa ce ai plantat bulbii, trebuie sa uzi din nou pamantul. De asemenea, este recomandat sa plantezi bulbii de frezie intr-o zi noroasa.

lalele

Distribuie:

Lasă un răspuns