Cum scapi de cartitele care iti distrug gradina

Cartitele sunt considerate a fi niste animale benefice din foarte multe puncte de vedere. Acestea se hranesc cu o multime dintre daunatorii aflati in sol, fiind o adevarata amenintare pentru larvele de carabusi, pentru coropisnite sau pentru alti daunatori, si totodata s-a dovedit stiintific faptul ca prezenta lor imbunatateste considerabil si calitatea solului.

In ciuda tuturor acestor beneficii pe care ni le poate oferi prezenta cartitelor, nu trebuie totusi sa ridicam aceste daunatoare in slavi. Iar asta deoarece la randul lor cartitele pot provoca si foarte multe daune. Utilizarea unui aparat anti cartite este recomandata atunci cand trebuie sa ne protejam proprietatea de stricaciunile provocate de aceste rozatoare.

O singura cartita ne poate distruge intreg gazonul pe care ne chinuim atat de mult sa il facem sa arate perfect, dar si straturile de flori cu care ne mandrim, culturile de legumele sau chiar toata recolta dintr-un solar. Astfel, chiar daca sunt niste fiinte benefice din multe puncte de vedere, uneori trebuie sa luam masurile necesare pentru a le tine departe de gradina noastra.

Cu toate acestea, pare a fi foarte dificil sa lupti contra unui daunator pe care nu il vezi. Nu stii niciodata de unde vine si unde va aparea, asa ca nu e usor sa iei masurile pentru indepartarea lor. Am pregatit insa cu ajutorul specialistilor de la Fara-Daunatori.ro cateva recomandari despre cum scapi de cartitele care iti distrug gradina.

cartitele

Astfel, daca gradina ta este afectata adesea de stricaciunile produse de cartite, atunci consideram ca sfaturile de mai jos iti vor fi de mare ajutor:

Foloseste dispozitive sonore electronice

Una dintre cele mai simple metode prin care poti scapa de cartitele din gradina ta este utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete.

Pe langa faptul ca se dovedeste a fi o metoda foarte eficienta, trebuie mentionat si faptul ca este un mod prietenos de a alunga cartitele. Practic, sanatatea acestora nu este afectata de emiterea ultrasunetelor, ceea ce este desigur un avantaj important.

Pretul acestor dispozitive este unul accesibil, sunt usor de folosit si nu necesita lucrari de intretinere. De asemenea, suprafetele care pot fi protejate cu un singur aparat sunt suficient de mari.

Utilizarea solutiilor chimice anti cartite

O alta varianta la care apeleaza tot mai multe persoane care doresc sa scape definitiv de cartitele de pe proprietatea lor este folosirea substantelor chimice. Pe Fara-Daunatori.ro vei gasi mai multe solutii chimice pe care le poti folosi in acest sens.

Cu toate ca este o metoda eficienta, trebuie subliniat faptul ca nu este un mod foarte prietenos de a tine cartitele departe de gradina ta.

Metode traditionale impotriva cartitelor

Metodele recomandate mai sus sunt trucuri aparute destul de recent, doar ca problemele provocate de cartite exista din totdeauna. Iar proprietarii de terenuri s-au vazut nevoiti sa gaseasca metode inovative de a-si proteja proprietatile de problemele provocate de cartite.

Inundarea galeriilor este un truc destul de bun prin care poti indeparta cartitele. Cu toate acestea, nu se va dovedi a fi mereu 100% eficient. De asemenea, unele persoane adauga pastile de naftalina in galerii, deoarece mirosul acestora alunga cartitele.

Un alt mod traditional de alungare a cartitelor este amplasarea in galerii a mai multor ciocalai de porumb care au fost stropiti cu motorina in prealabil. Mirosul acestora va reusi sa tina cartitele departe de proprietatea ta.

Cu toate acestea, noi credem ca folosirea unui aparat cu ultrasunete anti-cartite se dovedeste a fi in continuare una dintre cele mai bune metode prin care putem tine cartitele departe de proprietatile noastre. Iar daca luam in calcul pretul redus al acestora, putem concluziona ca nu merita sa ne chinuim incercand fel si fel de metode.

Distribuie:

Lasă un răspuns