Cum sa economisesti bani pe mancare

Criza isi pune parca in acest an amprenta poate mai mult decat in altii pe bugetul nostru. Preturile sunt in continua crestere si salariile in cel mai bun caz au stagnat. In conditiile acestea pentru majoritatea dintre noi este din ce in ce mai greu sa ne mai incadram in bugetul propus si ne vedem constransi sa renuntam la diverse lucruri. Cum o mare parte a bugetului lunar este cheltuit pe mancare, mai jos sunt cateva sfaturi care sa te ajute sa iti hranesti familia, facand in acelasi timp economii.

  • Incearca sa alcatuiesti un meniu saptamanal bazat pe alimente consistente si care nu sunt costisitoare precum: orezul, cartofii, legumele, fasolea, pastele sau painea.
  • Evalueaza cat de mult cheltui pe mancare la momentul actual, si cat ai nevoie sa cheltui pentru a putea sa traiesti. Diferenta este suma de bani pe care o poti economisi. Te va ajuta deasemenea sa iti dai seama care sunt produsele pe care cheltui prea mult si care sunt cele pe care le arunci fara ale consuma.
  • Incearca sa idetifici care este mancare pe care va place sa o consumati. Aici ma refer la legume si carne si nu la mancarea fast food. Nu mai cumpara brocoli daca vezi ca nimeni din familia ta nu agreeaza aceasta leguma.
  • Elimina din lista ta de cumparaturi lucrurile care nu sunt necesare. Ceea ce familia ta considera care are nevoie, si ceea ce are de fapt nevoie organismul tau pentru a trai de cele mai multe ori nu se potriveste. Incearca sa renunti la sucurile acidulate, la dulciuri, la produsele de patiserie si mancarea semipreparata.
  • Incearca sa cumperi la oferta. De foarte multe ori vedem oferte de felul 2 + 1 gratis, si de obicei pachetele in gramaje mai mari sunt mai ieftine. Daca nu ai nevoie sa consumi toata cantitatea odata, pune ce ramane in congelator.
  • Cumpara produsele in functie de anotimp. Este normal ca legumele sa fie mai scumpe iarna decat vara, asa ca bucura-te de beneficiile fiecarui aliment in anotimpul sau.
Distribuie:

Lasă un răspuns